«Olaf»-kåpe


IMG_3261I januar var jeg og to av barna mine i bursdag til ei søt jente som fylte 3 år. Med oss hadde vi denne kåpen, som jeg hadde sydd etter mønster fra boka Heilt Spesiell og Jubel. Mottakeren ble veldig fornøyd, såpass at moren til 3-åringen kontaktet meg et halvt år senere, og spurte om jeg kunne sy en kåpe til storesøster også. Aller helst skulle den være lik lillesøster sin, bare i en litt større utgave. Glad som jeg ble for at kåpen falt så godt i smak, sa jeg ja med en gang, og satte ganske raskt i gang med arbeidet.

Fordelen med å gjøre ting om på nytt, er at man kan dra erfaring av hva man har gjort tidligere. Siden jeg synes at kåpen ble enda finere med et fór inni, ble fremgangsmåten litt annerledes enn den ble fremstilt i boka. Ting som ble unødvendig tungvint på kåpe nummer en, gjorde jeg på en annen måte på denne kåpen. Som igjen resulterte i en litt penere kåpe, i hvert fall etter min mening.

Denne helgen hadde jeg med meg Olivia for å være på overnattingsbesøk hos de nevnte søstrene. Med meg hadde jeg en liten gave til lillesøsteren og en til Olivia. Storesøster så på meg med store øyne, og så litt trist ut fordi jeg ikke hadde med noe til henne. «Jeg har noe annet til deg», sa jeg. Og vips, ut fra en bag pakket jeg ut en ny kåpe – nesten lik den som lillesøster har – som hun så mange ganger har spurt om hun kan låne, men lillesøster brukte nesten alltid å si «nei». Nå hadde hun sin egen kåpe!

En stolt eier av en ny kåpe stilte lydig opp som modell for den bloggegale fruen 🙂

Kåpen er sydd etter mønster fra boka Heilt spesiell og Jubel, og fleece, fór og ribb er kjøpt på Stoff og Stil.

IMG_3250 2

Oluf på brystet og herter til pynt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.