Vinter og nye votter i restegarn


Det har vært deilig vinter her i Rogaland den siste uka. Alle butikker har vært helt utsolgt for akebrett og barna har aldri vært så mye utendørs siden sommerferien. Det har vært herlig med en avveksling fra regn og blest. At jeg tryna på sykkelen i 25 km/t på glatta er fort glemt når man ser ungenes glede av kuldegradene.

I dag forsvinner idyllen ser det ut som. Is og snø er byttet ut med slaps og søle. At det snør i skrivende stund er et lite plaster på såret, men det hjelper lite når det smelter så fort det treffer bakken.

Siden yr.no varslet væromslaget før helgen, var jeg forberedt på at lørdagen var den potensielt siste dagen med snø på en god stund. Derfor planla jeg å pakke bilen stappfull med mat og akebrett, og tilbringe dagen ute i akebakken. Men siden den ene jenta min kom hjem med iskalde hender etter endt økt i akebakken dagen før, var det EN ting jeg bare MÅTTE få gjort før vi dro på lørdagstur: Jeg måtte strikke et par nye votter.

Som seg hør og bør brukte jeg restegarn til vottene. Jeg fant frem intet mindre enn 4 ulike garntyper i relativ matchende farger, og begynte slik jeg pleier, på begge vottene på en gang. Når jeg strikker i restegarn gjør jeg dette for å forsikre meg om at jeg nok garn igjen til vott nr. 2. Jeg strikker med den indre garnenden på den ene votten og den ytre garnenden på den andre votten helt til nøstet er tomt – og da har jeg fått akkurat like mye garn på både høyre og venstre vott før jeg skifter garn.

Resultatet ble, som alltid når man strikker med restegarn, et par helt unike votter som ingen har maken til. Amanda ble kjempefornøyd. Hun sa «Dette er det fineste du har strikket, mamma». Litt senere kom det: «Mamma, du kan godt strikke sokker som matcher vottene også».

På lørdagens tur i akebakken ble vottene satt på prøve. Amanda er nemlig ganske kresen på votter. Hun er heller kald på hendene enn å ha på seg votter hun ikke liker. Disse vottene ble sittene på hendene gjennom hele økta ute, som varte i over 4 timer.

Da kan man slå seg selv på skuldra, og si «mission accomplished». Strikke- og mammahjertet mitt ble nok en gang fornøyd 🙂

Vottene er strikket med improvisert oppskrift tatt på sparket. Garnet er av ymse kvalitet, kjøpt/fått forskjellige plasser.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.