Restegarnsprosjekt: Ten stitch blanket


Restegarn… Et alltid tilbakevendende tema når man er glad i å strikke. Hva skal man gjøre med alle disse trådrestene man har lagret? Disse restene som man liksom aldri får seg til å kaste. Rester som gjerne har ligget i en haug i opptil 10 år. Jepp, du leste riktig. TI år! :-p

Jeg liker gjerne å lage tepper av restegarn. Tidligere har jeg heklet to restegarnstepper (dette og dette). Jeg også strikket et som ble slik.

Jeg surfet etter kreative ideér på pinterest en kveld, da jeg kom over noe som ble kalt «ten stitch blanket». Jeg falt for ideén sporenstreks, og da jeg så at oppskriften lå gratis på ravelry.com ble jeg ekstra glad (oppskriften finner du her).

Det tok ikke lang tid før jeg fant frem de gamle garnrestene mine og startet med strikkingen. Denne gangen tenkte jeg å lage et lite pledd som var fint å ha med seg på biltur. Det er ofte behov for et pledd over fanget i bilen – enten til meg selv eller til barna.

Teppet ble ca 1 x 1 meter. Et bilpledd skal være akkurat så lite at det ikke tar for mye plass, og akkurat så stort at det varmer godt over fanget og nedover bena. På vår 12-timers lange retur fra svigerforeldrene mine og hjem etter sommerferien, lå pleddet i fanget mens jeg strikket. Perfekt i størrelse, og enkelt å strikke. Og et litt annerledes resultat. Helt genialt egentlig.

Teppe er strikket etter denne oppskriften, og jeg har kun brukt restegarn. Jeg strikket med 7mm strikkepinner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.