Restegarnskjoler i Mandarin Petit


Da har august nesten blitt september, og et nytt skoleår er i gang. Vesle Olivia, som ikke er så liten lengre, har begynt på skolen. Skole inkluderer en strengere rutine med matbokser som skal smøres, en krav om at man ALLTID må stå opp i tide til skolestart, og ikke minst: lekser. Dette tar mye tid i tillegg til alt det andre som skal gjøres. Ikke nok med det, jeg har også begynt i ny jobb. Jeg jobber fremdeles som lærer, men nå på en ny skole. Mitt førsteinntrykk etter to uker på Lundehaugen Ungdomsskole er heldigvis veldig bra. Jeg håper og tror jeg kommer til å trives godt der!

Men med all denne aktiviteten hver eneste dag, blir det liten tid til håndarbeid. Strikke- og symaskinene støver ned, og strikkeprosjektene går saaaaakte fremover. Så til tross for at disse kjolene nesten var ferdige da vi kom hjem igjen fra sommerferien – tok det lag tid før de ble helt ferdige.

Det er et travelt liv – men et godt liv! Å strikke på fulltid igjen får jeg vente med til jeg er pensjonist! 🙂

Men jeg får heldigvis tid til litt strikking mellom slagene. Kjolene ble til slutt ferdige, og jentene har siden den tid både brukt kjolene i barnehagen og tryglet om å få sove med de om natta. Det er virkelig takknemlige unger å strikke kjoler til, disse tvillingjentene mine 🙂

Oppskriften på kjolene har jeg funnet i et utgått hefte fra Sandnes Garn (det samme hefte jeg fant oppskriften til disse jakkene i), og fargene jeg valgte var 100% beregnet på Mandarin Petit-haugen jeg hadde, som jeg ønsket å begrense ganske kraftig. Jeg har brukt en del restegarn og noe ikke-restegarn.

Kjolene var litt langtekkelige å strikke, og tok mye lengre tid enn jeg hadde forventet. Men jeg ble kvitt sikkert 500 gram garn til slutt, og jentene ble veldig fornøyde. Da er jeg også fornøyd 🙂

Kjolene er altså strikket med garnet Mandarin Petit, etter oppskrift fra et utgått hefte, begge fra Sandnes Garn. Disse kjolene ble strikket som et restegarnsprosjekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.