Ølsokker


Min man kom hjem fra jobb en gang for en stund siden med en sammenbrettet lapp i lomma. På denne lappen var det bilder av et par kule ølsokker som en kollega av han ønsket å gi til samboeren sin til jul.

Bestillingsoppdrag er jeg alltid svak for, for da strikker man noe som man ellers aldri hadde gjort. Denne gangen var intet unntak. Jeg brukte DesignaKnit til å gjøre bilde om til strikkemønster, og strikket fire prøvesokker (!) før jeg endelig ble fornøyd.

Jeg skal på ingen måte ta kredit for mønsteret på disse sokkene. Jeg fant etter hvert ut at hun som har designet disse sokkene heter Ingunn Bergli Sørnes, og at man kan få kjøpt oppskrift av henne på facebooksiden «Ingunns småstrikk«. Hennes oppskrift er ment for strikkepinner.

Mine versjoner av sokkene har jeg, som sagt, utarbeidet selv. Inspirasjon til mønsteret er utvilsomt tatt fra overnevnte, men oppskriften er utarbeidet for strikkemaskin, og mønsteret har jeg tegnet selv.

Sokkene er strikket på strikkemaskinen SK830 i garnet SISU. Det var forøvrig en glede å se hvor fint SISU-garnet gled igjennom finfin-strikkemaskinen min.

Oppskrift til SK830 finstrikker sp 10 (enkel variant)

Legg opp 84 masker med hjelpegarn. Strikk 20 rk falsk vrangbord. Hekt opp første rad.
Strikk 54 rk.
Strikk hæl.
Strikk til rk 104
Strikk tå.
Strikk noen rk med hjelpegarn og ta arbeidet av maskinen.
Mask sammen over tåa og sy sammen i siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.