En flott dame i en håndstrikket setesdalsgenser


25951090162_725400e52e_oDa var nok et genserprosjekt avsluttet. Denne setesdalsgenseren er håndstrikket på bestilling fra min kjære mor. Hun er en dame som egentlig hater ull. Hun river av seg ullklær fortere enn svint hvis de klør eller er ubehagelige. Derfor var garnvalget mitt ikke like enkelt som det pleier å være. Jeg visste at jeg måtte finne et behagelig garn, ellers ville ikke genseren bli brukt.

Etter å ha grublet en god stund, falt valget på Duo fra Sandnes garn, kombinert med et silke/kasjmirgarn. Duo inneholder kun 45% ull, og resten består av bomull. Dette garnet er kløfritt, ifølge Sandnes Garn. Jeg har brukt Mini Duett ganske mye før, et garn som har har likt innhold som Duo, bare at det er litt tynnere. At det er kløfritt har min mann bekreftet tidligere, så det slo meg som et trygt valg.

Jeg skal innrømme at det satt langt inne å få startet strikkingen på denne genseren. Jeg var lite motivert til å ta strikkemaskinen fatt, derfor bestemte jeg meg for å bruke strikkepinnene.. Men de samarbeidet ikke helt som jeg ville. Jeg strikket denne halsen, som egentlig var ment til å være vrangborden på genseren. Men jeg fryktet at den ville bli for liten, derfor felte jeg av, og avsluttet prosjektet som en hals. Så måtte jeg begynne på nytt.

26017686886_ab0a7b2009_oMen jeg er for så vidt glad for at jeg startet på nytt For det neste garn- og pinnevalget jeg plukket frem, egnet seg helt supert til denne genseren! Til slutt ble det en 100% kløfri genser som var akkurat passe varm, og den satt som et skudd!

Min mor var godt fornøyd, i hvert fall. Såpass fornøyd at da vi skulle ha familiefest hos min bror, troppet hun opp ikledd sin nystrikkede genser. Veldig koselig 🙂

Som jeg sa til henne: «Jeg håper genseren blir brukt til den er nuppete og stygg, og at den da fremdeles er yndlingsgenseren din» 🙂 Det gleder et håndarbeidshjerte når man ser utslitte strikkagensere. Det er i hvert fall slik med meg – man strikker jo noe man ønsker andre skal bruke!

Genseren er strikket etter mønster fra dette heftet, i garnet Duo fra Sandnes garn, sammen med en tynn tråd silke/kasjmir. Maskeantallet i oppskriften er endret noe for at strikkefastheten skulle stemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.