En litt annerledes poncho


IMG_1895-copyHele forrige uke hadde jeg syke barn hjemme. Det har vært både vankopper, forkjølelser og falsk krupp i hus.. Men dette til tross, har jeg likevel fått sniket til meg litt tid på strikkemaskinene. Jeg rett og slett strikke, for jeg har tre strikkeoppdrag som skal bli ferdige i løpet av april, pluss de to strikkemaskintreffene som snart skal arrangeres, og jeg må forberede meg til dem.

Målet for de kommende treffene er å strikke ponchoer, og å bruke manuell hullstrikk og manuell fletteteknikk for å gi et særpreg på ponchoene. Det er masse som skal forberedes: plukke ut egnede teknikker som kan brukes og lage strikkeprøve av disse, lage design på ponchoen/ponchoene og strikke modeller som kan brukes til å vises frem.

Mange kreative sjeler bruker nok en del tid på pinterest. Det tok en stund før jeg fant gleden av pinterest, men nå er jeg daglig inne der for å lete etter inspirasjon. I påska fant jeg inspirasjon herfra til en poncho jeg hadde lyst til å strikke, og ikke lenge etter at vi kom hjem fra ferien, var jeg i gang med å strikke. Jeg løp skytteltraffikk mellom kjeller og stue, det vil si mellom strikkemaskin og barnet med vannkopper, og fikk gjort en del. Ikke like mye som jeg ville ha gjort hvis hun var i barnehagen, men likevel ganske mye med tanke på at jeg hadde en syk jente hjemme.

BACKUPDesignet er jeg veldig fornøyd med. Litt annerledes enn de «vanlige» ponchoene, siden det er en åpning forran. Jeg ser også store potensialer i diverse endring på ponchoen. Man kan bruke både manuell hullteknikk (og selvfølgelig hullslede, hvis du har det) og manuell fletteteknikk for å få den ennå litt mer spesiell. Man kan sette i glidelås eller knapper forran for å lukke ponchoen, eller man kan lage flettekant kun i halsen, og maske sammen forran slik at det ikke er noen åpning der i det hele tatt.

Uansett hva man gjør er det en ting som er sikkert: Denne ponchoen kan strikkes med ulike vanskelighetsgrader – både veldig lett og så vanskelig man vil. Det er opp til hver enkelt hvordan det skal se ut til slutt, og hvor mange teknikker man vil ta med mens man strikker.

Jeg testet ponchoen i hele går, og jeg var veldig fornøyd. Jeg håper at mange strikkemaskindamer har lyst til å være med å strikke denne ponchoen den 17. eller den 30. april. Mer informasjon om treffet kan du finne her.

Nå gjenstår det å strikke en litt mer standart ponchoutgave. Når den er klar dukker også den opp på bloggen.

Poncoen er strikket på strikkemaskin Silver Reed LK150 i et garn i omtrent samme tykkelse som Peer Gynt fra Sandnes Garn

 

IMG_1884-copy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.