Strikkemaskintreff søndag 17. og lørdag 30. april 2016


strikkemaskintreff2Strikkemaskintreff søndag 17. og lørdag 30. april 2016

Vel gjennomført treff den 17. april. Referat kan leses her. Treffet den 30. april ble avlyst på grunn av for lite påmeldte.
Dato: Søndag 17. og lørdag 30. april 2016
Sted: Sola Kulturhus, Møterommet
Tidspunkt: 0930-16
Pris: 500 kr
Antall deltakere: Max 10 deltakere pr. dag.
Påmelding: Ved påmelding trenger jeg navn og telefonnummer. Hvis du ikke har deltatt på treff før, trenger jeg også å vite hva slags type strikkemaskin du har, og en pekepinn på hvor erfaren du er.

Meld deg på ved å kontakte meg her.

Informasjon

Hvem kan delta?: Alle strikkemaskinentusiaster som er i området for dagen er velkomne til å delta. Uavhengig av type strikkemaskin, alder eller erfaring.
Delta den 17. eller den 30. april? 
Om du vil delta på det ene eller det andre treffet bestemmer du selv. Hvem som skal delta på hvilken dag legger jeg ut på facebookgruppen «Strikkemaskinfolk i Rogaland«. Da kan du velge hvilken dag du vil delta på, og ta hensyn til hvem som er med, og hvilke maskin de strikker på. Og ja, du kan gjerne delta på begge treffene, om du vil det 😉
Parkering/lemping av utstyr: Dere kan kjøre bilen inn til inngang C (artistinngang) for å lempe av utstyr. På grunn av nødutgang osv. må dere kjøre bilen tilbake til parkeringsplassen etterpå. Denne inngangen er mest sannsynlig låst, og jeg vil være tilgjengelig som «dørvakt» til alle har kommet inn. Ring meg på telefon 928 65 132 om du blir forsinket eller om du møter en låst og ubemannet dør.
Hvorfor koster det 500 kr? Denne gangen har jeg skaffet et møterom som egner seg mye bedre til treff. På rommet er det store, fine bord, pluss at det er store vinduer som gir godt med dagslys inn i rommet. Dette rommet må jeg betale leie for. Jeg satser på at 500 kr pr. deltaker vil bli en fast pris for disse treffene fremover.


Agenda for dagen:

Vi skal strikke ponco!

Et ønske fra mange av deltakerne fra forrige treff, var at folk ønsket å strikke plagg på maskinen. Derfor blir dette treffet viet til poncostrikk. Ikke like avansert som genser, men likevel, så absolutt et plagg 🙂 Planen er at jeg skal lage to ponchodesign, en veldig enkel utgave, og en litt mer avansert. Les mer om den ene ponchoen på dette innlegget, og den andre ponchoen i dette innlegget.

Vi tar utgangspunkt i et design jeg har laget med DesignaKnit. De som har DesignaKnit på en laptop kan ta denne med seg, og kopiere snittfilen fra meg på treffet. For de som ikke har DesignaKnit, regner vi ut oppskriften på «gamlemåten». Det vil si at vi tar frem kalkulator og strikkeprøve, og regner oss frem til hvor mange masker/rekker som skal til for å få den størrelsen vi vil ha. Hvis du har lyst til å strikke en poncho med tuck, slip, norsk mønster – eller hullslede, for den saks skyld, så er det helt supert. Bare husk at du må strikke strikkeprøven i den strukturen/mønsteret du vil at ponchoen skal være i, og regne masker/rekker ut fra denne strikkeprøven.

Hvis du ikke har lyst til å strikke poncho i det hele tatt, er det selvsagt også helt i orden. Du skal få delta om du så strikker på en genser, et pledd, eller en sokk. HVA du strikker er ikke av betydning. Det er fint å ha en agenda for dagen – men agendaen er frivillig.

 

Tidsplan

0930-1030: Vi møtes, setter opp strikkemaskiner og introduserer oss for hverandre.
1030-1230: Vi strikker prøvelapper, regner ut oppskrifter, og strikker i vei.
1230-13: Lunsj
13-1530: Vi strikker (forhåpentligvis) så det ljomer i korridorene på Sola Kulturhus!
1530-16: Vi pakker ned maskinene og kjadrer litt før vi drar hjem.

 

Hvis du er lur så forbereder du deg litt i forkant av treffet:

 • Bestem deg for hvilket garn du skal bruke, og strikk en prøvelapp på forhånd. Skriv ned hvor mange masker og rekker du har pr. 10 cm, og ta med tallene på treffet.

 

Kjøp og salg av varer

De som har fulgt meg på bloggen og facebook, vet at jeg har litt varer til salgs. Se her hva jeg har på nettbutikken min. Jeg tar med meg en del ting, og følgende varer får alle som deltar på treffet til følgende redusert pris:

 • Garn
  • 2/16 – 100% kashmir, vinrød. Pris: 80 kr for 50 gram
  • 2/16 – 65% babyull, 25% yak, 10% kashmir, brun. Pris: 40 kr for 50 gram
  • 2/16  – 80% angoraull, 20% nylon, svart. Pris: 70 kr for 50 gram
  • Polyamidforsterket ullgarn med 10% mohair. En veldig god erstatning til SISU. Pris: 25 kr for 50 gram
 • Utstyr
  • Spesialtilpasset klolodd – 50 kr pr lodd
  • Vanlige klolodd – 40 kr pr lodd
  • Oppleggskam – 200 kr

Jeg venter også på noen varer i posten som jeg håper kommer før treffet. Kommer dette, tar jeg det med.

Hvis det er noe annet du ser i nettbutikken min som du kunne tenke deg å kjøpe for en rimelig penge, gi beskjed til meg, så tar jeg det med 🙂

 

Ta med på treffet:

 • Strikkemaskin med nødvendig utstyr
 • PC med DesignaKnit, hvis du har.
 • Egnet garn til ponchostrikk. Ullgarn vil jo være et naturlig valg, men du står fritt til å velge noe du selv liker godt.
 • Ta med kontanter hvis du ønsker å kjøpe utstyr/garn av meg på treffet.
 • Ta med deg mat og drikke til lunsj. Kaffe og noe godt å spise på blir servert under treffet.

Dette skal bli en knall dag med strikkemaskin og garn, for ikke å snakke om alle de flotte strikkemaskinfolkene!

Jeg gleder meg masse!

Kontakt meg mer enn gjerne hvis det er noe du lurer på, eller om du vil melde deg på.