Poncho nummer to er klar 2


Poncho2Om en uke fyrer vi løs med strikkemaskintreff på Sola Kulturhus. På treffet skal vi, som jeg har nevnt flere ganger før, strikke ponchoer. Jeg har to design med meg som deltakerne vil få oppskrift på. Den ene ponchoen har jeg blogget om før (les innlegget her), og den andre ponchoen er den som er avbildet på dette innlegget. Begge ponchoene kan strikkes med en veldig enkel vanskelighetsgrad, og opp til så vanskelig man vil. For å gjøre den vanskeligere, tar vi med manuell fletteteknikk og/eller hullteknikk. Vi kan også prøve oss på forskjellige utgaver av oppbrettskanter (f.eks falsk vrangbord og andre pyntekanter). Selvsagt kan ponchoene også varieres med å bruke ulike mønster/struktur, for å gi den et eget særpreg.

De som er raske til å strikke, tror jeg kan rekke å strikke begge ponchoene på treffet. Det avhenger selvsagt mye av hvor vanskelig du gjør det, og hvilket garn du bruker. Ponchoen avbildet på dette innlegget trengte 840 rekker x hele nålsengen for å få den størrelsen jeg ville ha. Strikker man med et såpass tynt garn (16/2), tar det lengre tid enn hvis man strikker med litt tykkere garn.

Jeg tar med meg dette garnet på treffet (pluss litt annet garn i samme tykkelse), så hvis du har du lyst til å strikke ponchoen din i et deilig, kløfritt garn, skal du få en god pris av meg:

  • 200 kr for å strikke en poncho i garnet avbildet på dette blogginnlegget
  • 300 kr for å strikke i 100% kasjmir (vinrød farge)
  • 250 kr for angoragarn (sort)

Hvis du vet at du har lyst på å strikke i noen av disse garntypene er det fint om du gir beskjed til meg på forhånd, så kan jeg forberede garnet slik at det er strikkeklart til treffet. Garnet passer til finstrikkere og finfinstrikkere.

 

Poncho3Jeg låner bort strikkemaskinene mine!
Er du en av de som sitter med strikkepinnene i hendene dagen lang, og egentlig har innmari lyst til å prøve strikkemaskin – men ikke vet om det er verdt investeringen? Dette er en gylden sjanse til å teste ut maskinstrikk, uten å måtte kjøpe egen maskin! Jeg låner nemlig bort to av strikkemaskinene mine på det kommende strikkemaskintreffet! For å låne en av dem, betaler du kun det som det koster å delta på treffet (500 kr). Den eneste forutsetningen jeg setter for at du kan låne strikkemaskinene mine, er at du er over middels interessert i strikking, og er godt kjent med strikkepinnene som verktøy.

På treffet får du en dose generell opplæring av meg, og med deg hjem får du (forhåpentligvis) en nystrikket poncho som du selv har laget på strikkemaskinen min. Og hvis du skulle ønske det, kan jeg gjøre klart garn og strikkeprøve på forhånd, slik at du kan sette i gang med å strikke med en gang på treffet (du må i så fall betale garnutgiftene jeg legger ut).

De to maskinene jeg vil låne bort er hullkortmaskinen Silver Reed SK280, og den enkle og manuelle Silver Reed LK150. Begge er i god stand, og blir brukt jevnlig av meg. Les mer om disse strikkemaskinene her.

Tilbake til ponchoen. Den har en kledelig, assymetrisk form, og egner seg like godt på en sommerdag som en vinterdag. Den er strikket i et deilig garn som består av både yak, kasjmir og babyull, et garn som er lett som dun og 100% kløfritt! Ponchoen veide ikke mer enn 214 gram, og den tynne finishen gir et elegant resultat. Ponchoen er strikket på  Silver Reed SK280 på spenning 2.

Hullkant og rynkekantPonchoen har fått en hullkant nederst, pluss at jeg har laget en ikke-krølle-kant i sidene. Jeg gjorde dette ved hjelp av 5-dekknål, og resultatet ble en kant som liknet mye på en rynkekant. Det var ikke helt det resultatet jeg hadde forventet, men det ble pent!

Alle disse teknikkene demonstrer jeg gjerne på treffet.

Har du lyst til å komme på strikkemaskintreff? Ta mer enn gjerne kontakt med meg!

 

Poncho1

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Poncho nummer to er klar