Helgeaktiviteter


IMG_1704Jeg elsker å drive på med håndarbeid. Det surrer i hodet mitt hele tiden: garntyper, jerseystoff, mønster, design, strikkefasthet, montering, også videre. Det vil ingen ende ta!

Når man er så heldig at man kan drive på med det man liker aller best her i verden, og man i tillegg har barn, er det jo artig å prøve å få barna til å være med på litt håndarbeidsaktiviteter. Flere ganger har jeg forsøkt å ta med 3-åringen når jeg skal sy noe. Jeg har hentet litt stoff, hentet en saks til meg og en til henne, og fordelt utstyret ut over gulvet. 3-åringen er ivrig i omtrent 7,5 minutter – også blir hun lei. Det var visst litt vanskelig med denne saksa… Men JEG er jo i gang, hvordan skal JEG klare å stoppe?

IMG_1711Jeg finner frem en nålepute, og gir beskjed om at hun skal stikke noen nåler ned i nåleputa. Dette er gøy i 4,5 minutter, helt til hun finner ut at en knappenål er skikkelig spiss i den ene enden. Da vil hun ikke det mer. Nå begynner jeg å bli litt irritert for at 3-åringen forstyrrer meg. Jeg er jo så godt i gang!

Jeg har allerede glemt at jeg hentet stoff og utstyr for 3-åringens skyld, slik at hun skulle ha noe å gjøre en rolig lørdags formiddag. Jeg har forsvunnet fra denne verdenen, og gitt meg hen til håndarbeidssfæren. Nok en gang.

Men det blir jo resultater av det også da. Og når sant skal sies, er ofte resultatet myntet på barna, så 3-åringen trenger ikke føle seg snytt.

IMG_1718Forrige helg sydde jeg nytt trekk til noen gamle puter. Disse var egentlig tiltenkt tvillingene, men som bildene avslører var det en 3-åring som VIRKELIG likte de nye putene med et matchende «pledd». Pleddet var bare stoffrester, men det tenker ikke 3-åringen på 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.