Fanakofte x2 4


Da kofta fikk sin renessanse for noen år siden, var jeg ikke spesielt tilhenger av den nye trenden. Kofte var gammeldags, upraktisk og lite pent mente jeg da. Litt treg i avtrekket som jeg er, diltet jeg til slutt etter jeg også, og strikket meg en fanakofte i kauni. Denne har jeg likt kjempegodt, og den er allerede i kategorien «godt brukt».

Sist jeg var på besøk hjemme hos min mor hadde jeg denne genseren på meg, og min mor falt pladask for dens friske farger. Det tok ikke lang tid før hun hadde lagt igjen en bestilling hos meg på en lik fanakofte. Jeg anbefalte henne å ta en titt på kauni sitt fargekart (som du kan se for eksempel her), og sa at det var mange flotte farger de kunne tilby. Innerst inne håpet jeg nok på å kunne strikke genseren i en annen farge enn den jeg hadde strikket til meg selv. Men hun, som jeg, falt for akkurat den samme farge. Denne fargen kalles forøvrig for «EX», for den som skulle lure på det.

Jeg var raskt i gang med strikkingen – men det tok lang tid før jeg ble ferdig. Litt lite motivasjon kombinert med en travel hverdag førte til en relativt sen fremgang. Men som jeg hadde lovet ble jeg ferdig da vi traff hverandre igjen i påska. Det vil si – jeg monterte genseren og sydde knappene på plass første kveld i påskeferien, i sofakroken hos ho’ mor. Den ble med andre ord ferdig akkurat i siste liten 🙂

Fakakoftejentene måtte dokumenteres og fotograferes, denne gangen er bildet tatt i blesten på Sørlandet. Min flotte mor ble desto flottere med friske farger som hun kledde kjempegodt. Jeg håper kofta blir brukt til den blir så slitt at jeg må strikke en ny!

Genseren er altså strikket med garnet kauni. Det svarte garnet på kofta består av en tråd med SISU kombinert med en tråd med Alv fra ull.no. Oppskriften har jeg hentet fra dette heftet – men oppskriften er noe redigert for å unngå at genseren blir så innmari vid i halsen, slik som min er.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Fanakofte x2

  • Synnøve

    Det er jeg som er den heldige eieren av jakken, og JA den er allerede flittig i bruk! Jeg som trodde jeg ikke likte ull, jeg bare nyter følelsen av garnet mot naken hud på armene. Den er varm og kjølig samtidig. Og fargene er utrolig flotte! Dette er en jakke som kommer til å bli «brukt opp»! Men heldigvis har jeg tidtilovers i nærmeste familie, så jeg kommer bare til å bestille en ny!

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Jeg får ekstra lyst til å strikke til de som stadig vekk bruker det man har strikket – og i hvert fall når de gir så rause tilbakemeldinger. «Du e goe» – som de ville sagt her på Vestlandet 😉