Hals!


I vinter kom det en «artig» beskjed fra barnehagen. Vi klarer ikke lengre å varme opp lokalene våre. Det arbeides med å finne en løsning på problemet, men enn så lenge må dere passe på å kle ungene med varme inneklær. Det var virkelig kaldt noen dager, langt under 20 grader. Etter hvert fikk de ordnet seg med varmeovner mens de ventet på at gulvvarmen skulle bli reparert, så krisen var heldigvis ikke langvarig.

Motivert av temperaturen innendørs (og utendørs, for den saks skyld), fant jeg ut at jentene trengte noe lunt og godt til halsen. Jeg fant raskt frem Klompelompe, som etter hvert har blitt min favoritt go-to-strikkebok, og der dukket det opp en egnet oppskrift. Originaloppskriften er «Torahalsen», men min versjon er noe endret fordi jeg ønsket at halsen skulle være noe tettere rundt halsen, litt mer som en pologenser.

Jeg har strikket halsene i rester av merinoull – et garn som jeg også virkelig har blitt glad i – takket være Klompelompeboka!

Jentene var kjempefornøyde, spesielt Amelia. Hun ville ikke være denne halsen foruten i flere uker, både inne og ute.

Men heldigvis er det andre temperaturer både innendørs og utendørs nå for tiden, og halsene får ligge i ro helt til neste høst (håper jeg!).

Halsene er altså håndstrikket med inspirasjon fra boka Klompelompe, i garnet merinoull fra Sandnes Garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.