Nydelig hals i et nytt kasjmirgarn!


Jeg har en kunde som jeg har hatt hyppig kontakt med, spesielt i månedene før jul. Jeg har blogget om denne halsen tidligere, og hun har fått i hvert fall 3 halser fra meg i posten siden den gang – jeg må ærlig innrømme at jeg har kommet litt ut av tellingen 😉

Det har vært en utfordring for meg å få det til slik hun vil ha det. Kanskje spesielt siden hun ikke kan si noe om resultatet før jeg har sendt den ferdige halsen i posten til henne. Det hadde nok vært enklere om hun kunne vært med meg på strikkemaskinrommet, kjent på garnet, sett på strikkeprøvene, og veiledet meg underveis. Men det går ikke alltid an, så da må man gjøre så godt man kan.

IMG_1304 copyMen jeg må si at jeg liker utfordringer, og dette har vært en positivt ladet sådan. Det har vært utrolig lærerikt å gjøre det samme om og om igjen, helt til man får det tilsynelatende perfekte resultat. Spesielt lærerikt har det vært siden jeg har brukt ribbapparatet til denne halsen. Jeg har brukt ribbapparatet en del før, men bare på armer og slikt på gensere, ikke på hele plagg. På en hals som dette, der vekt og størrelse har en stor betydning, får man virkelig prøvd seg på å utforske resultat av ulike garn og ulik spenning på maskinen.

Jeg hadde en strikke-hals-pause i jula, men vi hadde ikke kommet langt ut i de normale hverdagene igjen, før jeg nok en gang var i gang med strikkingen. Jeg strikket et par halser til henne i garnet Alv fra ull.no, og tilbakemeldingen var at størrelse og fasongen var bra, men at den klødde, og at den var for tung. Jeg hadde veid halsen før jeg sendte den, og den veide rundt 120 eller 130 gram. Da hadde jeg to alternativer – enten måtte jeg strikke på lavere spenning, ellers måtte jeg finne et lettere garn. Og svaret var jo egentlig enkelt nok – for jeg har aldri, noensinne, opplevd et lettere garn enn kasjmir. Og tilfeldighetene skulle ha seg slik at jeg nylig hadde fått inn ett deilig, mykt 100% kasjmirgarn i svart farge, som ville passe helt perfekt til denne halsen. Og på toppen av alt – kasjmir er kløfritt! Full klaff!

Og slik ble altså halsen denne gang. Slett ikke ulik den forrige, men den er litt større, men samtidig kløfri og lettere i vekt. Jeg veide halsen, og vekta stoppet på 87 gram! Nå håper jeg at kunden min kan være varm på ørene ute i kulden – uten å bli flat på håret 😉

Halsen har jeg strikket på en Silver Reed SK280 med ribbapparat SRP-60N. Garnet jeg har brukt kommer snart til salg, i løpet av helgen, hvis jeg klarer å være litt effektiv. Det er et nyyyydelig garn i en litt ullen og fluffy kvalitet i 100% kasjmir. Jeg har selv brukt et sjerf/hals i disse kalde vinterdagene, strikket i dette garnet. Jeg er rett og slett blitt litt forelsket 😉

 

Teknikker brukt på denne halsen:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.