Kjendisoppdrag 4


Det var en varm sommerdag. Jeg satt i skyggen og nøt en kopp kaffe sammen med ei venninne. Ungene våre lekte i et stort oppblåsbart svømmebasseng, og idyllen var komplett. Slike dager, i prat med venner akkompagnert av energiske (og høylytte) barn i badetøy, da er ikke telefonen så viktig. Men likevel, av gammel vane, sjekker man den i ny og ne.

En kollega jeg har strikket et par gensere til tidligere (denne og denne) sendte meg en melding denne dagen. Jeg leste raskt igjennom meldingen, og skjønte at det gjaldt en ny strikkebestilling. Jeg leste navnet Pia Tjelta på slutten av meldingen, men i og med at telefonen føltes som en «forstyrrelse» midt i sommeridyllen, registrerte jeg ikke mer enn at noen ville jeg skulle strikke to strømpebukser.

Leggings

Først da jeg kom hjem begynte det å ringe en bjelle. Pia Tjelta? Men.. Er ikke det.. Jeg måtte google, og fort innså jeg at skuespilleren Pia Tjelta hadde fått tvillinger for ikke så lenge siden, og at det var disse barna jeg skulle strikke til. Plutselig var det litt stas å takke ja til bestillingen og sette i gang med strikkingen.

Når jeg tar imot bestilligsoppdrag synes jeg det er inspirerende når kunden har klare meninger om hvordan resultatet skal bli. På den måten blir det ofte slik at jeg lager noe som jeg ellers aldri ville ha gjort – og da kan man rett og slett lære seg en del nye ting! Dette oppdraget var av denne typen.

Oppdragsgiver, en venn av Pia Tjelta, var veldig bestemt på at strømpebuksene skulle være like, kun med en liten kontrastfarge på innsiden av linningen. Det bød meg rett og slett imot å ikke strikke mer kontrastfarge enn jeg hadde fått beskjed om, og jeg måtte gå dypt i meg selv for å la være. I tillegg strikket jeg til slutt litt kontrastfarge på innsiden av den falske vrangborden, og krysset fingrene for at kunden skulle bli fornøyd likevel.

Kontrastfarge p falsk vrangbord

To identiske strømpebukser, der den ene har lys rosa kontrastfarge og den andre har en skoggrønn kontrastfarge. Designet ble både diskré og smakfullt, og jeg ble såpass fornøyd at jeg godt kan tenke meg å strikke disse om igjen ved en senere anledning. De egner seg for eksempel veldig godt som en barselgave!

Kontrastfarge i linning

Strømpebuksene er strikket i garnet Tynn Alpakka Ull på strikkemaskinen Silver Reed SK280. Mønsteret har jeg tatt fra dette heftet, men jeg har overført oppskriften til DesignaKnit før jeg strikket. Strømpebuksene er til slutt montert med en Hague Linker.

Teknikker brukt på disse strømpebuksene.

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Kjendisoppdrag

  • Tildama

    Oh wow!! Congratulations on receiving your special order – from a celebrity no less!! But it wouldn’t matter who your client was though, they couldn’t help but be impressed and thoroughly satisfied with your work – these little leggings are just adorable. I sincerely hope you have many repeat orders from your new client.

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Thank you very much for your comment! I really hope they was satisfied with the leggings, and that they will be much used! 🙂