Eva genser med kort erme


Feriemodus siger smått om senn inn på oss alle. Lyse dager som innfrir til alt annet en kjedelig aktivitet. Vi må ut i solskinnet, ta en tur på stranden, eller rusle litt i byen for å spise en is i godt selskap.

Det som absolutt ikke frister er å gå ned i kald kjelleren for å strikke på strikkemaskin! Skulle jeg gjort det måtte jeg ha tatt på meg ullklær og boblejakke. Nei, det frister ingenting.

Men litt får man gjort likevel, for heldigvis kan en strikkemaskin flyttes fra en plass til en annen. For eksempel ut i hagen eller i hagestua! Og vips, så har man strikket et nytt plagg.

Dette er et bilde fra hytta, der jeg har flyttet strikkemaskinen ut i det fine været. Man kan virkelig ikke be om bedre omgivelser for en strikkemaskinentusiast!?

Ny strikkemaskin

 

Min kollega kom med en bestilling på en genser for en stund siden. Hun plukket ut en genser som jeg selv har siklet på i lang tid, og jeg var ikke vanskelig å be. Når man først har laget en oppskrift på en slik genser, ligger den jo lagret i DesignaKnit, og det eneste som gjenstår for å strikke en til meg selv, er å strikke en strikkeprøve for et eventuelt annet garn jeg vil bruke. Jeg kjøpte litt Tynn Line på Sandnes Garn sist jeg var der, og jeg tror det kunne bli utrolig flott å strikke denne modellen i det garnet. Men om dette blir gjort før ferien slår over oss og vi skal på langtur med hele familien, det tviler jeg på – uten at det plager meg nevneverdig 🙂

 

Eva genser med korte armer

 

Nydelig genser, må jeg si! Skulle ønske jeg ikke måtte gi den fra meg.. *Sukk* 🙂

Genseren som de kaller «Eva genser med kort erme» hos Sandnes Garn, som jeg heller ville kalt en t-skjorte, er strikket etter dette heftet. Jeg har strikket genseren på strikkemaskinen Silver Reed SK280 i garnet Alpakka Silke. Rillestrikken i liv og på ermer, samt ribben rundt halsen har jeg strikket for hånd, og resten på maskin.

Å lage mønster til strikkemaskin ut av mønstre som er ment for håndstrikk er ikke så vanskelig som jeg først innbilte meg. Det er en stor hjelp med DesignaKnit, så klart, og man må ha en god overordnet kunnskap om strikkemaskin og dens muligheter/begrensninger for å få det til. Men klarer man å strikke flotte designplagg som er ment til håndstrikk på strikkemaskin, har man plutselig et hav av muligheter på strikkemaskinen uten å absolutt være designer selv.

Tipp topp tommel opp sier nå jeg! 🙂

Det kommer kanskje et innlegg etter hvert der jeg forklarer hvordan jeg lager oppskrift ut av håndstrikkoppskrifter. Vi får se.

Ønsker alle en strålende søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.