Mariusgenser med traktor og busser


IMG_1858Som jeg har nevnt tidligere har jeg en søster som er bondekjerring. Sist jeg traff henne fortalte hun at den ene dressen jeg sydde til dåpsbarnet for en stund siden, hang pent ved siden av pappas fjøsdess og luktet slik en fjøsdess skal. Bare tanken er sjarmerende, jeg ser for meg ei lita jente i en mini-felleskjøpetdress, i armene til pappaen sin 🙂

Men det er ikke bare de små som skal pyntes med tidtilovers-plagg. Til og med de store skal ha hjemmelaget klær på seg. Pappaen har allerede fått en islender jeg har strikket på strikkemaskin, og nå var det mammaen, søsteren min, sin tur.

IMG_1851Min søster er på mange måter lik meg. Vi er kreative og elsker å gjøre nye ting. Vi jafser gjerne over nye utfordringer, og vi sprudler av stolthet når vi har fått til noe nytt. Denne egenskapen holder jeg mye for meg selv – i og med at hverdagen min består stort sett i barnestell og hushold forøvrig. Men når jeg og min søster slår hodene sammen og skaper noe nytt – ja, da koser vi oss en hel haug!

Slik ble denne genseren til. En tanke ble en idé, som igjen utviklet seg til å bli et prosjekt, som til slutt endte i en mariusgenser med traktorer og busser på. Motivene ble slik fordi min søster er en yrkessjåfør i bussbransjen, og, som nevnt, en bondekjerrig 🙂

Oppskriften har jeg hentet fra dette heftet, og genseren er håndstrikket i Alpakka fra Sandnes Garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.