KnitPro / Symfonie Wood strikkepinner


IMG_2024Er det noe man aldri kan få nok av, så er det gode anbefalinger. Jeg elsker å høre tips og triks fra andre, og jeg gir mer enn gjerne en anbefaling eller to tilbake. Når man ikke er student lengre er det jo ofte slik man lærer om nye ting. Man leser om noe eller hører om noe, prøver det ut selv, og dermed har man lært noe nytt.

I dag vil jeg snakke om strikkepinner. Jeg har tidligere alltid brukt vanlige strikkepinner i metall. Disse fungerer sånn passe bra, men de har en egenskap jeg ikke kan fordra. Jeg strikker ikke så stramt, men jeg holder veldig hardt om strikkepinnene. Når man holder hardt om strikkepinnene blir de tynne pinnene fort varme, og hvis jeg skal øke, felle eller strikke fletter hender det både titt og ofte at pinnene bøyer seg. Jeg hater bøyde strikkepinner.

IMG_2025Løsningen på dette problemene fant jeg da jeg kjøpte meg KnitPro/Symfonie Wood strikkepinner. Jeg vurderte frem og tilbake for mange år siden, om jeg skulle kjøpe meg et sett med disse strikkepinnene. Det var en liten investering, for det kostet rundt tusenlappen for et «startsett». Men til slutt gikk jeg til innkjøp, og jeg har aldri angret et sekund!

Det som er så flott med disse strikkepinnene, er at de ikke består av metall, men av lakkert bjørkefinér. Tre har en helt annen struktur, og tåler både varme hender og belasting på en helt annen måte. Tre er jo på mange måter fleksibelt, og dermed blir de ikke bøyd slik som metall. Derimot kan de være lettere å knekke. For meg er det likevel et enkelt valg: jeg vil heller knekke en strikkepinne i ny og ne, enn å strikke med bøyde strikkepinner! Det hører forøvrig med til historien at jeg kun har ødelagt 2 strikkepinner på 8 år, og det synes jeg ikke er mye!

En annen fordel er at det er utrolig enkelt å ta med seg strikkepinnene sine på tur. Det er bare å hive den lille veska med strikkepinner i bagasjen, og dermed har du nok strikkepinner og pinnestørrelser til massevis av strikkeprosjekter. Tidligere måtte slikt planleges nøye, og det skjedde flere ganger at jeg satt med et påbegynt strikkeprosjekt i fanget, men ikke riktig størrelse på strikkepinnene, og ingen garnbutikk i mils omkrets. Det må vel være en strikkeentusiast sitt værste marereitt når man ikke kan strikke på tur 😉

IMG_2026En tredje fordel er at strikkepinnene er utrolig fleksible! Jeg har et lite sett med dingser som gjør at man kan skjøte de forskjellige vaierene sammen. Den tiden jeg strikket kunststrikk husker jeg at jeg irriterte meg over at det ikke fantes lange nok rundpinner. Med dette settet er det intet problem – det er bare å skjøte de sammen til så lang en vaier du vil! Det går også an å feste heklenåler på enden av vaierene. Driver du med hakking kan dette være et flott verktøy. Her kan du kombinere tynt og tykt garn med ulike heklenåler i hver ende hvis du vil. Ingen begrensninger.

Nei, det er ikke et sponset innlegg dette heller. Jeg er bare veldig fornøyd med strikkepinnene og ønsker å dele mine erfaringer! 🙂

Er du en strikkeguri og ønsker deg noe nytt? Da har jeg gitt deg en anbefaling som jeg virkelig tror du kan bli fornøyd med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.