Felleskjøpet-kolleksjon 7


Min nydelige niese skal døpes i dag, og jeg GRATULERER henne så mye med dagen!

Alle dåpsbarn må få en dåpsgave. Jeg ringte min søster for ei stund siden og lurte på hva dåpsbarnet ønsket seg. Dåpsbarnet skjønte ikke spørsmålet, så moren måtte svare for henne 🙂 Hun svarte som følger: «Veeel… Min mann er jo bonde, vet du… Og vi har forsøkt flere ganger å få tak i felleskjøpetdress til jenta vår, men de finnes ikke i så små størrelser. Du som kan sy og sånn, kanskje du kunne klart å lage en felleskjøpetdress til jenta mi?».

Jeg ble tent på ideén med en gang, og det tok ikke mange dagene før jeg var på felleskjøpet for å kjøpe en dress. Skal man lage felleskjøpetdress i miniatyr, må man jo ha logoer og riktig farge på stoffet! I dagene som kom maltrakterte jeg hele dressen langs sømmene, slik at jeg satt igjen med bare stoffbiter. Hvis jeg hadde visst hvor mange sømmer det er på en felleskjøpetdress hadde jeg kanskje ikke gjort det slik, men sta som jeg er måte jeg fullføre det jeg hadde begynt på. Jeg kan i hvert fall garantere alle felleskjøpetdressbrukere, at de gjør hva de kan for å lage solide dresser!

Da jeg så på alle stoffdelene jeg hadde til slutt, innså jeg at jeg kunne lage mer enn én dress. Jeg begynte å klippe ut mønster til den dressen jeg hadde planlagt, fortsatte å klippe ut mønster til en sparkebukse, og ennå hadde jeg mer stoff igjen. Da tenkte jeg at jeg måtte lage noe INGEN andre har: en felleskjøpetKJOLE!

Her er resultatet. Jeg håper virkelig dåpsbarnet ble fornøyd, for jeg har brukt utrolig mye tid på det. Bare spør mannen min 🙂

Det skal forresten legges til at dressen helt til venstre er en original felleskjøpetdress, ikke noe jeg har laget. Dressen følger med i gaven den også. Dress nummer to er fóret med fleece og sparkebuksen og kjolen er akkurat slik de ser ut som. Nå vil den flotte niesen min kunne kle seg med felleskjøpetklær helt til hun er godt og vel to år. Det må vel være lykken på jord for både store og små? 🙂

Mønsteret for både dressen, kjolen og sparkebuksen er hentet fra boken «Sy til barna» av Mari Melilot

15819335905_863fda87c6_o


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 tanker om “Felleskjøpet-kolleksjon