Dream Theater genser til 50-årsjubilant


Forstykke med logoMin svoger fylte nylig 50 år. Det ble feiret med en stor overraskelsesfest på fjellet, sammen med venner og familie. Rapporten sier at festen var svært vellykket, men det vi lite om, siden vi dessverre ikke var til stede selv.

Det har seg nemlig slik at det tar oss omtrent 12 timer i bil for å kjøre til min manns familie. Vi drar dit så ofte vi kan, men når det kun er snakk om en helg, da blir det litt i det heftigste laget. Det bør helst være snakk om en ukes ferie for at det skal være verdt turen. Derfor ble det et heidundrende 50-årslag uten at vi var til stede.

Som kompensasjon for vårt fravær måtte jubilanten få en fin bursdagspresang. Det var min mann som foreslo at jeg kunne strikke en genser med Dream Theater logo på (needless to say: Svogeren min er en fan av Dream Theater) 🙂 Slike bursdagsgaveforslag synes jeg er strålende, og det tok ikke lang tid før jeg satt i gang med planleggingen av genseren.

Genseren ble ikke til i «en fei». Jeg slet spesielt mye med teksten bak på ryggen. DesignaKnit og SK830 er ikke alltid bestevenner, og feilmeldinger som «sleden går i feil retning» oppstod rett som det var. Men etter en del knoting, stygge gloser, opprekking og korrigering, ble det ferdig til slutt. Og resultatet ble jo faktisk pent! 🙂

Bakstykke med tekstGenseren er strikket ut fra standard snitt i DesignaKnit. Logo på brystet og skrift på ryggen er hentet fra internett ved hjelp av en bildefil som er importert til DesignaKnit, og alt er strikket på en Silver Reed SK830 kombinert med ribbapparat SRP60N. Ribbapparatet hører til SK280, men jeg valgte å legge opp på SK280’en med ribb, for deretter å flytte arbeidet over til SK830 for å strikke resten. Det fungerte bra, det 🙂

Garnet jeg har brukt er et tynt angoraullgarn i 2/16, som inneholder 80% angoraull og 20% nylon. Nylon gjør tråden sterkere, og egner seg bra når man strikker bruksklær. Genseren er montert ved hjelp av en Hague Linker.

Jeg har ikke sett genseren på jubilanten, men jeg håper den passet.

Gratulerer med vel overstått bursdag!

 

 

Hals Ribb erme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.