Klompelompepannebånd til voksne


Pannebnd til meg selv

Sporty pannebånd til meg selv

For ikke så lenge siden strikket jeg nye pannebånd til jentene mine. Oppskriften har jeg hentet fra boken Klompelompe, og pannebåndene har vært godt likt!

Ikke lenge etter at blogginnlegget om disse pannebåndene ble publisert, så kom det inn en forespørsel på facebook. «Åå, kan du strikke et slikt pannebånd til meg også?». En kort stund etter det igjen tikket det jammen inn en ny melding på facebook som sa noe i denne duren: «Ja, til meg og!».

Den første meldingen kom fra svigemor, den andre meldingen kom fra mamma’n min 🙂 Slikte forespørseler kan jeg selvsagt ikke si nei til, for både mor og svigermor er to damer som virkelig fortjener et hjemmestrikket pannebånd.

Pannbnd til svigermor

Pannebånd til svigermor

Først strikket jeg et pannebånd som var tiltenkt svigermor. Dette ble strikket i garnet Line fra Sandnes Garn, et garn som jeg liker utrolig godt. Men da det var ferdig så jeg at pannebåndet ble litt formløst, pluss at det var litt kjedelige farger på det. «Svigermor er mer fargerik enn som så» tenkte jeg, også bestemte jeg meg for å ta i bruk dette pannebåndet selv, og strikke et nytt til henne. JEG likte nemlig pannebåndet såpass godt at det ikke gjorde meg noen ting å strikke et nytt 🙂

Versjon nummer to ble betraktelig mer vellykket. Det er strikket i Mandarin Petit sammen med Alv fra ull.no (det brune) og Mandarin Petit sammen med en tynn tråd 100% kasjmir (det lilla). Pannebåndet skal være varmt og godt, men ikke for mye av det gode – på grunn av at det er såpass mye bomull i det.

Den tredje varianten strikket jeg til min mor. Siden jeg vet at hun hater ull på kroppen, bestemte jeg meg for å droppe Alv fra ull.no og erstatte det med et deilig garn i en blanding av yak, kasjmir og babyull. Hun ville ha en lysere lilla som kontrastfarge, og denne er strikket sammen med en tråd 100% kasjmir.

Pannebnd til mor

Pannebånd til mor

Jeg brukte mitt eget pannebånd senest i dag, og jeg er veldig fornøyd. Håper mor og svigermor også ble det 🙂

Pannebåndene er strikket etter oppskrift fra Klompelompe. Det eneste jeg har endret er antall masker jeg la opp, samt hvor høyt jeg strikket før jeg felte av. Dette for å få en størrelse som passer et voksent hode.

 

 


Det har jammen blitt storproduksjon av pannebånd den siste tiden! Her er 4 av de 7 pannebånd jeg har strikket 🙂

Storproduksjon av pannebnd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.