Rosa kasjmirglede


Det er litt rart å tenke på hvordan ting forandrer seg, gjerne fra den ene dagen til den andre. En dag er man på nippet til å gjøre noe drastisk, men neste morgen så har man gjerne bestemt seg for noe helt annet. Slik er det rett som det er med meg og disse strikkemaskinene mine. Jeg ER veldig glad i hver og en av dem, men jeg bruker de alt for lite. Derfor bestemte jeg meg for et par måneder siden at jeg skulle selge ribbapparatet mitt. Jeg kom ALDRI til å bruke det igjen, tenkte jeg. Jeg pakket det sammen, la det på loftet, og var veldig fornøyd med meg selv. Men jeg la det aldri ut til salgs – heldigvis. For ikke så lenge etterpå var plutselig inspirasjonen over meg på nytt, og jeg måtte opp på loftet for å hente det igjen.

Jeg har lenge ønsket å strikke et stort og deilig kasjmirskjerf til meg selv, men alt for lenge har det bare blitt med tanken. Men nå jeg faktisk gjennomført det.

Skjerfet er strikket i enkel ribb (1 rett 1 vrang), og det er helt fantastisk å tulle rundt halsen på kalde dager. Skjerfet er nemlig i 100 % kasjmir! Det veier rundt 300 gram, og det er ikke så mye til et såpass stor skjerf å være. Likevel vil jeg at det neste skjerfet skal være noe luftigere og lettere, så jeg vil jeg nok strikke i noe løsere spenning over litt mindre nåler. Jeg tror også jeg vil strikke skjerfet noe lengre. Men jeg er virkelig inne på noe eksklusivt og deilig her.

Planen var at jeg skulle strikke skjerf som jeg skulle selge. Jeg har mye kasjmirgarn jeg ikke får brukt til noe som helst fordi jeg ikke strikker så mye på strikkemaskinene mine lengre. Men det ble aldri strikket mer enn dette ene skjerfet, og det har jo jeg tatt i bruk 😉 Det blir gjerne flere med tiden, det får vi se på etter hvert.

Skjerfet er strikket på strikkemaskinen Silver Reed SK280 med ribbapparat SRP60N. Jeg har strikket etter egen oppskrift i et garn med 100% kasjmir.

Hilsen Ingunn i blesten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.