Snekkerforkle


M driver på med tredreiing, noe han synes er veldig artig. Men det er relativt møkkete arbeid, når han kommer hjem lager han alltid en sti av spon etter seg. Det er nesten så man kan se sporene etter han har gått fra gangen og inn i dusjen.

En dag kom han til meg med noe så sjeldent som en bestilling. Jeg har sydd en del klær til han før, men aldri på bestilling. Nå ville han at jeg skulle sy et forkle til han som kunne dekke til for den verste sponsølingen.

Ikke før jeg var på Stoff og Stil for å kjøpe fór til en dåpskjole jeg hadde strikket, kom jeg på forespørselen hans. Kanskje et par måneder etter. For da snublet jeg tilfeldigvis over litt godt egnet stoff til en billig penge. Jeg kjøpte litt hvit «skai», som er noe som likner litt på skinn. Det er bare en imitasjon, og ikke like tungt/tykt. Men at overflaten er glatt levnet det ingen tvil om – og det er jo viktig når det er spon det er snakk om. At sponen bare preller av forkleet og ikke sitter fast.

Hver gang M drar på «sløyden», som vi kaller det, pakker han med seg forkleet. Og når han kommer hjem er det ikke lengre spor på gulvet fra gangen til dusjen. 🙂 Helt supert!

Stoffet,  skråbånd og mønster til forkle har jeg kjøpt på Stoff og stil. Jeg har brukt vanlig symaskin til å sy (Janome MC5200).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.