Manuell fletting på strikkemaskin


IMG_1917-coopyNår man har en (eller flere) strikkemaskiner har man et hav av muligheter. Man kan strikke i en forrykende fart og produsere de lekreste klær. Man skyver sleden frem og tilbake og frem og tilbake, og stoler på at hullkort eller datamaskin gjør mye av arbeidet for deg. Det er en fryd, og man blir vant til at alt skal gå raskt og smertefritt.

Da jeg kjøpte min Silver Reed LK150 for noen år siden, ble denne flotte følelsen erstattet med noe annet. Følelsen av å forstå hva som skjer. Når man kjører sleden over nålsengen i et hurtig tempo skjønner man ikke hva som egentlig skjer for eksempel ved løpemønster eller fangmønster, uten at  man stopper og studerer. Men når man har en LK150, en manuell maskin som ikke hjelper deg med noen ting, da må man gjøre alt selv. Både mønsterstrikk, løpemønster, fangmønster og andre teknikker må håndmanipuleres. Når man begynner å forstå, det er da det begynner å bli gøy.

Jeg begynte etter hvert å utforske andre teknikker på denne måten. Hullteknikk har jeg snakket litt om tidligere, men denne gangen var det fletteteknikk jeg lekte meg med. Jeg har laget flere varianter av fletter, en av dem kan du se på denne ponchoen. Men jeg fikk inspirasjon fra denne genseren til en annen type flette, og den ble det plutselig video av.

Et viktig element her er at man må strikke på lav spenning (høyt tall). Strikker man med høy spenning blir det for stramt for å klare den 5. rekken på fletten. Har man kontroll på dette så er det bare tut og kjør. Det er ikke vanskelig – bare litt tidkrevende! Prøv gjerne 🙂

 

Følg meg gjerne på Instagram (brukernavn tidtiloversdotcom), og tagg gjerne dine bilder med #tidtiloversdotcom hvis du har laget noe som er inspirert fra bloggen min.

Du kan også finne meg på snapchat (tidtilovers.com). Her vil du kunne se bilder fra min hverdag med barn, håndarbeid og oppussing av hus. Følg meg gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.