Konfirmasjonsgave i god gammel stil


Finstasen på.
Et kakebord så fullt at ingen går fra bordet med god samvittighet.
Unger som skriker høyt av glede og har sjokoladesaus på den hvite kjolen.
Voksne som har mang en god samtale over kaffekoppen.

Hva har jeg gjort i helga mon tro?

Det er klart at det jeg har skrevet ovenfor kan gjelde mang et festlig lag – men i dag er det konfirmasjon jeg snakker om.

Konfirmasjon er, om ikke annet, en god unnskyldning til å kle seg i noe fint og tilbringe tid med familien. Når man har flyttet en del mil unna familien så setter man pris på slike dager.

Det er altså det fjerde tantebarnet som nå har stått som konfirmant. Og tradisjonen tro fikk også hun velge et strikket plagg som hun kunne få til konfirmasjonen. Først var det mye forskjellig hun hadde lyst på, men til syvende og sist var det bare et plagg hun ikke kunne få nok av – mariusgenseren.

Hun ville gjerne ha duse farger i samme sjanger som søsteren fikk for noen år siden. Når hun ikke gav meg spesifikke fargeønsker, så fikk jeg bestemme (hurra!). Og da så den til slutt slik ut:

Og den virkelig observante vil også se at jeg har på meg et matchende skjørt. Selvfølgelig er også dette en gave til konfirmanten. Oppskriften hentet jeg fra Klompelompe – Strikk til hele familien. Skjørtet ble rett og slett riktig lekkert – jeg skulle gjerne strikket et slikt et til meg selv også! Kanskje jeg til og med gjør det en gang 🙂

Takk til familien for en skikkelig hyggelig dag! Og gratulerer så mye til konfirmanten! Håper både skjørtet og genseren falt i smak!

Genseren er strikket etter oppskrift fra Sandnes Garn og skjørtet er strikket etter oppskrift fra Klompelompe – Strikk til hele familien. Jeg har strikket både skjørt og genser i Alpakka fra Sandnes Garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.