Den Norske Turistforening-genser med setesdalsvri 2


IMG_3043Noen ganger vet man akkurat hva man begir seg ut på, andre ganger ikke. Å strikke en genser er ikke lenger all verdens arbeid, hverken på strikkemaskin eller strikkepinner. Så når jeg fikk en forespørsel om å designe og strikke en DNT (Den Norske Turistforening)-genser, regnet jeg med at det kom til å gå ganske greit.

Men å designe en genser har jeg ikke gjort før. Det vil si: Å lage en genser i DesignaKnit og strikke den etter mål og ferdiglagede mønster har jeg gjort før uten problem. Denne mariusgenseren og denne barselgaven ble til slik. Men denne gangen skulle jeg designe selve mønsteret. Og det er virkelig en tidkrevende oppgave. Heldigvis fikk jeg mye hjelp fra hun som hadde bestilt genseren – og til syvende og sist, etter mange (MANGE!) timer med DesignaKnit, og en haug med mail frem og tilbake, hadde jeg fått både et design på mønster og form som hun var fornøyd med.

I utgangspunktet ønsket hun seg mariusmønster med en vri. Faktisk var det etter at hun så mariusgenseren med busser og traktorer, som jeg strikket til min søster, at hun fikk en idé om å bestille noe liknende i en DNT-utgave. Men av ulike årsaker bestemte vi oss for å strikke genseren på strikkemaskin, og siden genseren ble bestilt og skulle betales for, avgjorde jeg at jeg ikke ville strikke mariusgenser på grunn av opphavsretten som finnes på mariusdesignet. Etter litt grubling bestemte vi oss for å flette DNT-mønsteret inn i setesdalsstil uten lus… Og slik ble altså genseren til.

IMG_3044Selve strikkingen gikk greit. Helt til jeg kom til DNT-logoen. Den hadde jeg tenkt å strikke med min nyinnkjøpte intarsiaslede. Jeg hadde lite erfaring med intarsiastrikking, og innså ikke hvor mye arbeid det ville være. På de ca 30 rekkene med intarsia brukte jeg sikkert 2 timer. Dette bildet som jeg delte på instagram viser litt om hvilket omfang intarsiastrikking kan by på, hvis man er litt overambisiøs… Men det er langt fra umulig, og reslutatet ble riktig så bra! Men om jeg hadde gjort det på samme måte om jeg skulle strikke genseren om igjen.. Vel, det tviler jeg litt på.

Genseren er strikket på en Silver Reed SK280 strikkemaskin, med SISU fra Sandnes Garn. Snittet på genseren er laget med hjelp av «standard snitt» på DesignaKnit, med noen justeringer fra min side. Mønsterdesignet er laget av genserens nåværende eier, med litt redigering fra min side, pluss en hel del med inspirasjon fra setesdalsmønsteret.

IMG_3042

Teknikker brukt på å strikke denne genseren:

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Den Norske Turistforening-genser med setesdalsvri