Veske, tovet for hånd


IMG_3174Jeg har ikke tovet mye i mitt liv. Det har vært en sokk her og en gryteklut der, men ingen store prosjekter. En av de største årsakene til at jeg har tovet så lite, er at jeg er en kontrollfrik – og jeg liker ikke å overlate toveoppgaven til vaskemaskina. Det er uforutsigbart – i hvert fall når jeg har så lite erfaring som jeg har. Jeg har flere ganger tenkt på å tove for hånd, men det har aldri blitt noe av. Men når sommerferien plutselig var i gang, fant jeg ut at det måtte jo være en perfekt tid til å prøve ut dette på.

Jeg satte i gang med strikkemøllen og strikket meg en veske. Jeg trengte en plass jeg kunne legge fra meg garn og strikketøy på hytten, så jeg valgte å strikke en ganske stor veske.

Til slutt hadde jeg alt i en balje med varmt vann og litt zalo, og jeg knadde og gnikket på vesken helt til den hadde den fasongen jeg ønsket. Det vil si – jeg gav til slutt opp, og fikk det ikke helt til som jeg ville ha det, men til første forsøk å være ble jeg ganske fornøyd. Jeg jobbet i omganger, rett og slett fordi jeg måtte ta meg av barna med jevne mellomrom. Så vesken lå nok i vann i en 8 timers tid, tror jeg, før jeg skylte ut såpa, formet veska slik jeg ville ha den, og la den til tørk. Det trenger ikke være noe hastverksarbeid, med andre ord. Men tid, ja det tar en del tid…

Toving for hånd var en tidkrevende prosess. Men kontrollen fikk jeg beholde, og det likte jeg!

Veska er strikket i Peer Gynt på en Prym Maxi strikkemølle.

IMG_3170

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.