Frem med Prym Maxi’n igjen


IMG_3149Hver gang jeg skal avgårde på ferie må jeg gruble over det samme spørsmålet: «Hva skal jeg ta med meg av håndarbeid? Hvilke pinnestørrelser og hvilket garn skal jeg finne frem?» I år bestemte jeg meg for å ta med meg en korg full av kashmirgarn og pinnestørrelse 2 -3. Det er finstrikk og babystrikk jeg driver på med denne ferien, med andre ord.

Men i tillegg hadde jeg med meg en stor pose med ganske tykt garn. Peer Gynt, Fritidsgarn og ymse annet ble stappet i en pose og lagt fint på plass i bilen. Men ikke nok med det, også Prym Maxi’en, ble pakket ned, delvis til min manns irritasjon: «Trenger du å ha med deg alt dette? Det er lite nok plass i bilen som det er..». Når jeg forklarte at jeg hadde tenkt å la alt bortsett fra kashmirgarnet være igjen på hytta, så ble det til slutt godtatt.

Hjemme har jeg to strikkemaskiner, en Silver Reed SK280 og en LK150. Det blir liksom ikke til at jeg bruker en liten, simpel, strikkemølle, når jeg har ordentlige strikkemaskiner. Derfor bestemte jeg meg for å flytte denne til hytta. Der har jeg ingen strikkemaskiner – og i forhold til å strikke på pinner, går det betraktelig raskere med en strikkemølle.

Etter at vi hadde vært noen dager på hytta, delvis avlastet av barnevakt, fikk jeg endelig ro over meg til å strikke litt på strikkemøllen igjen. Nå som jeg har en del erfaringer med strikkemaskin, ser jeg mye mer muligheter med en strikkemølle, enn jeg så før jeg kjøpte meg strikkemaskiner. Jeg har en haug med ideér i hodet, som jeg har lyst til å prøve ut. Men alt tar lengre tid enn man tror, og en sommerferie går alltid mye raskere enn planlagt, så jeg fikk ikke prøvd alt jeg hadde lyst til. Nå står prym maxien igjen på hytta, og vi vender snart nesen hjemover. Til neste år skal det bli fart på strikkemøllen igjen, og nye idéer og prosjekter vil nok komme til live.

Noen ting fikk jeg jo gjort i år også. De skal jeg dele på bloggen, litt etter litt. Men aller først vil jeg dele noen av mine erfaringer med en Prym Maxi. Fordeler og ulemper med strikkemøllen, og en liten sammenlikning med strikkemaskin. Lurer du på om du skulle kjøpt en strikkemølle? Les gjerne her, så blir du kanskje litt klokere 🙂

Lurer du på noe jeg ikke har skrevet om? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under, eller send meg en forespørsel her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.