Med strikkemølle på hyttetur


Som vi alle vet så godt, så er ikke livet slik at vi får akkurat det vi vil ha. Nå ville vi gjerne sett at temperaturen kunne passere de magiske 20, og vi skulle gjerne brukt solkrem og bikini. Men slik er det ikke – i hvert fall ikke i iskalde Gudbrandsdalen. Vel, jeg skal ikke klage så mye akkurat i dag, for vi hadde tross alt en fin dag i går, og det er helt greit i dag. Men det er milevis fra gode sommertemperaturer! Tidligere i uken hadde vi noen dager på hytta, og det har vært kaldt. Ikke bare 16-graders-kaldt, men 8 (ÅTTE!) grader med iskald vind. Vi måtte fyre hele dagen, og jeg gikk med tykk ullgenser som aldri bruker å være ute av skapet på denne tiden av året.

Jeg er glad i slike sokker som bare så vidt dekker ankelen. Om sommeren er det helt perfekt, men noen ganger om vinteren kan det bli litt kaldt. Det var jo sommerferie jeg pakket til da jeg brettet klær og la de i kofferten min, så lommen med sokker i inneholder bare ankelsokker. Men på hytta angret jeg. Jeg var så kald på beina! Jeg lette i skapet etter tykke sokker, men det var ingen å spore. Da måtte fru håndarbeidsgal frem med litt ullgarn og strikkemøllen, som jeg så beleilig hadde pakket med meg i sommerbagasjen.

Jeg la opp med hjelpegarn, strikket over 36 masker frem og tilbake til jeg hadde den lengden jeg ønsket, deretter felte jeg av med hjelpegarn. Deretter plukket jeg opp maskene øverst og nederst og strikket vrangbord 2 rett/2 vrang i noen rekker før jeg felte løst av. Til slutt fjernet jeg hjelpegarnet og sydde sammen sokkene med madrassting. Sokkene er strikket i Fritidsgarn fra Sandnes Garn.

Med første øyekast ser det nesten ut som vanlige raggsokker, ikke sant 🙂 ?

IMG_3129

Men så fort man får av seg (de stygge) crocsene, så ser man at det slett ikke er vanlige raggsokker, men rett og slett en super kombinasjon av leggings og sokker.

IMG_3131

Og som ikke det var nok. Når jeg er kald på beina og ønsker å ha på meg raggsokker – men jeg vil også ha joggeskoene mine på – da kan det oppstå et lite problem: det er nemlig ikke plass i joggeskoene mine! Med slike «sokker» løser man til og med dette problemet! Praktisk, varmt og ikke minst enkelt 🙂

IMG_3137

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.