Oppskrift på tovede tøfler på strikkemaskin (LK150) 2


firkanttøfler1I sommer hadde jeg store planer på håndarbeidsfronten. Mesteparten av det jeg hadde planlagt ble også gjennomført, men ikke alt har jeg fått blogget om ennå. Etterhvert som jeg roter i håndarbeidet mitt, dukker det plutselig opp ting: «Åja, DEN ja! Den glemte jeg nesten at jeg hadde laget!». Slik var det for et par dager siden, da jeg fant en pose jeg hadde lagt Marius-vesten oppi da vi pakket og skulle dra hjem fra ferie. Jeg hadde visst stappet et par tovede sokker oppi posen også. På grunn av at jeg ikke har tittet oppi den posen før nå, ble jeg faktisk litt overrasket 🙂

Jeg har hørt om firkanttøfler mange ganger, og sett utallige versjoner av disse på diverse blogger. Men jeg har aldri laget de selv. Men jeg vet jo at alt som er firkantet/glattstrikk, egner seg fortreffelig til strikkemaskin, og da MÅTTE jeg bare prøve!

Jeg har strikket og tovet sokker i størrelse 3 år. Men samme oppskrift egner seg sikkert fra 1-3 år, størrelsen på det ferdige resultatet avhenger av hvor mye du strekker tøflene når den kommer fra vaskemaskinen. Jeg pleier vanligvis å tre tøflene over et par egnede sko til den personen som skal ha tøflene, og la de tørke slik. Da får de akkurat den fasongen, og tøflene passer helt perfekt. Det eneste dumme med å bruke denne metoden på disse tøflene, er at de karakteristiske firkantene mister litt preg, på en måte, når de strekkes over runde og buete kanter på en sko..

Disse tøflene kommer til å bli fraktet de samme 700 kilometerene tilbake til hytta, og forhåpentligvis vil de varme små barneføtter når vinteren er her 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Oppskrift på tovede tøfler på strikkemaskin (LK150)