På sommerferie med ullue


IMG_3156Tja, hva skal man si til dette været? Jeg kan i hvert fall si såpass at jeg er glad for at jeg pakket med meg min kåpe i ull og genser i alpakka – for det har faktisk blitt mye brukt.

Jeg vil ikke klage, og jeg har bestemt meg for at været ikke skal ha noen betydning for hvordan humøret mitt er. Det er jo fremdeles ferie, uansett hvilken temperatur gradestokken viser. Barna er fremdeles henrykt over å få besteforeldrenes oppmerksomhet og vi nyter tilværelsen borte fra byens larm og ståk, og ikke minst er det deilig å ha fri fra jobben.

Likevel er det noe helt annerledes når det er sol ute. Vi kunne hatt fremme bassenget i hagen, og ungene kunne kost seg ennå mer. Vi kunne hatt skjørt på jentene, latt de gå barbeint inne som ute. Nå må vi hele tiden passe på at de får på seg sko, og gjerne støvler, før de går ut. Kanskje de til og med må ha på dress på seg, fordi det blåser og regner. Nei, pytt sann. Været HAR virkelig en større betydning for humøret mitt enn det jeg kanskje først ville innrømme.

Men jeg er så sta. På hytta her forleden bestemte jeg meg for at jeg ville være ute etter at barna var i seng. Så jeg gikk i skapet og hentet varmedressen, jeg. Selvsagt hadde jeg på meg de flotte, nystrikkede sokkene mine, pluss et par tovede tøfler som jeg strikket for flere år siden. Men på ørene… Jeg var så kald på ørene. Derfor la jeg fra meg kveldens planlagte strikkeprosjekt, og startet et nytt et i stede. Jeg måtte jammen strikke meg en lue…

Luen er strikket i Peer Gynt og Neon fra Sandnes Garn, og er god og varm på kalde sommerdager.

Ellers har vi det flott på ferie, altså, for det om det kanskje ikke høres slik ut. Ungene er, som sagt, henrykt, og vi voksne slapper av. Håndarbeidskvota mi får lide litt for barnepass og sosialisering med familier og venner, men det har jeg nok kanskje bare godt av. Da blir det ekstra gøy å starte på nytt når vi er hjemme igjen med strikkemaskiner og symaskiner.

Dagens anbefaling er altså dette: Ikke la været vippe deg av pinnen. Kos deg så godt du kan med de forutsetningene du har! God sommer videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.