Soveposer. Igjen.


IMG_2829For en stund siden blogget jeg om noen soveposer jeg hadde sydd til tvillingene. Soveposene var for små… Så nå ligger de ute til salgs på finn.no og på nettbutikken, i håp om at en annen mor der ute (kanskje en tvillingmor, til og med), kan få ta soveposene i bruk.

Men det vil jo si at jeg ikke har de soveposene som jeg trengte. Så jeg måtte sette i gang med å sy nye.

IMG_2770Jeg brukte samme mønster som sist som utgangspunkt (denne), men jeg la til 10-15 cm på lengden, samt 1-2 cm ekstra i alle kanter. Dessuten laget jeg et enklere forstykke som ikke overlappes, slik originalutgaven gjør.

 

Da jeg var ferdig med å klippe stoffet, oppdaget jeg til min store irritasjon at jeg hadde gjort en skikkelig amatørfeil. Jeg hadde valgt et nydelig stoff i striper (som jeg forøvrig har fått fra barnas snille mormor!), men jeg hadde glemt å sjekke om stripene lå rett på mønsteret. Glemmer man det kan man nesten garantere at det blir feil. Når jeg da skulle klippe opp forstykke til glidelås, måtte jeg tenke lenge. Hvordan skal jeg klippe slik at dette blir penest mulig? Til slutt valgte jeg å klippe etter stripene på mønsteret, ikke loddrett fra hals til bunn, slik jeg ellers ville ha gjort. Resultatet ble en glidelås på skrå, som egentlig gjorde at soveposen ble litt morsom og annerledes – og alt i alt synes jeg at resultatet ble ganske så bra.

Tvillingene ble i hvert fall fornøyd 🙂

IMG_2790

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.