Luer strikket med Prym Maxi strikkemaskin 2


IMG_0261Like før jeg kjøpte meg min første strikkemaskin, prøvde jeg desperat å bruke en simpel strikkemølle, Prym Maxi, for å dempe lysten på en dyr og ordentlig strikkemaskin. Jeg hadde en del Lanett liggende, og fant ut at jeg skulle strikke lue av dette. Jeg bestemte meg for å strikke med dobbel tråd, i tillegg fant jeg ut at lua skulle være dobbel. Jeg strikket x antall rader med brun (jeg målte underveis til jeg fikk den lengden jeg ønsket), så skiftet jeg til svart tråd og strikket omtrent lik lengde som det brune. Deretter snurpet jeg lua i begge ender, festet alle tråder, og vips, så var lua ferdig. Bildet til høyre er denne lua. En myk, tykk og god og varm lue som frøkna mi på snart 3 år gjerne har på seg når hun er ute på tur.

IMG_0286Rett før jeg dro på høstferie fikk jeg plutselig lyst til å hente denne strikkemaskinen ned fra loftet igjen. Jeg hadde en god idé som jeg ivret etter å forsøke, og det var ikke lenge etter at tvillingene var lagt, før jeg var i gang. Jeg sveivet og sveivet på håndtaket, og lua ble ferdig lenge før tvillingene våknet igjen.

Bildet til venstre viser den nye lua. Det er hvit mandarin classic innerst, og hvit, mykt pleddgarn fra SandnesGarn ytterst. Til pynt har jeg heklet på en liten blomst.

Jeg tror jammen meg at det er enklere å strikke lue på Prym Maxi en på den «ordentlige» strikkemaskinen. Også blir det jo like fint! Hurra!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Luer strikket med Prym Maxi strikkemaskin