Addi Express knitting machine,  Hodetøy,  Strikkemaskin

Firkantlue på Addi Express

Høsten er tiden for luer. Men luer er ikke en ting som ungene mine har for lite av. Likevel strikker jeg flere. Hvorfor?

  • En årsak er at det er en veldig fin måte å bruke opp restegarn på.
  • En annen ting som jeg ikke kan komme bort fra, er at det er veldig gøy å strikke luer. Det er kjempekjedelig å strikke på pinner, men på maskin er det gøy. Det går jo så fort!
  • Noe av det beste i verden er å glede små barnekropper. Og ungene mine blir så glade når de får nye luer!
  • Jeg synes det er veldig gøy å lage mine egne oppskrifter og design. Skal man gjøre det på f.eks genser tar det mye lengre tid. Et luedesign er mye mindre tidkrevende.

Her har jeg lekt meg med min Addi Express strikkemølle og tryllet frem en firkantlue. Lua har jeg sydd sammen slik at det blir en firkant, og til slutt festes en dusk i hvert av de ytterste hjørnene.

Den er strikket, som sagt, i restegarn. I dette tilfellet har jeg brukt Peer Gynt fra Sandnes Garn. Dette er ikke et garn som egner seg spesielt godt til luer, for garnet KLØR. Frøkna avbildet ovenfor hater i tillegg å ha ull inntil huden, derfor sydde jeg fast en buff på innsiden av lua. Da klør det ikke, og samtidig blir ørene mer beskyttet for vinden, som ellers bare blåser rett igjennom en strikket lue.

Har du en Addi Express er det bare å finne frem litt Peer Gynt-garn og strikke i vei etter oppskriften på YouTube:

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.