Addi Express og beat the street


Da har jeg endelig fått fotografert lue 2 og 3 av Addi Expressluene mine. Lurer du på hvordan jeg har strikket de? Da kan du ta en titt på denne videoen her.

Først ut er Amelia som har fått en lue som er strikket i flere garntyper. Ytterlua er strikket i babyull fra Dalegarn sammen med en annen garntype med glitter i.  Jeg har ikke strikket med dobbelt garn av ulike garnkvalitetene før, og visste ikke helt hvordan resultatet ville bli. Konklusjon etter å ha gjort dette er at maskinen strikker ganske jevnt, men at det ene garnet blir lagt foran det andre. Det er på en måte litt greit, for da kan man bestemme hvilket garn som skal synes best. På en annen måte er det litt dumt, for når man ikke har gjort det før vet man ikke hvordan resultatet blir. Og her ble resultatet slik at på den nederste delen av luen så ser vi mest av den ene garntypen, og øverst på luen ser man mest av den andre garntypen. Ikke helt ideelt.

Men lua ble nå fin den. Ekstra stas ble det når det ble litt heklet pynt på lua. Og Amelia som akkurat hadde fått seg blå sko med glitter på, så var fargeønsket klart – blå lue. Hun var superfornøyd.

Amanda har fått en lue i garnet Neon fra Sandnes Garn. Jeg tror at dette er utgått garn, men jeg er jammen ikke helt sikker. Det jeg derimot er helt sikker på, er at jeg digger fargene i dette garnet. At det er et garn med 100% akryl er jo en annen sak.. Men når ungene mine klør av ull, så var dette et bra garnvalg til lue.

Vakker jente og skikkelig søt lue – strikket på Addi Express’n min. Men.. Hva er det Amanda har i hånden?

 

Har du hørt om beat the street? Jeg skal innrømme at jeg hadde litt negative tanker da jeg hørte om dette første gang. Ennå mer, liksom. Ikke nok med lesekonkurranse og alle andre ting de må gjøre gjennom en aktiv uke.. Nå må man fly Sandnes rundt for å få poeng på en brikkegreie i tillegg..

Men så er vi jo så heldige at det har vært fint vær denne helgen. På fredag var jeg ute med ungene for første gang. Og hva var det vi møtte? Ufattelig mange som var ute på samme ærend. Hvor enn du snudde og vendte deg så møtte du jammen folk du kjente. Både foreldre og barn. Jeg fikk meg en prat, og ungene kunne treffe venner. På fredag traff eldstejenta mange venner fra klassen og var ute hele dagen. Vanligvis ville hun gjerne vært hjemme og sett på TV, bygget litt lego eller sittet på Hangouts og snakket med en venn eller to. Så mye bedre at hun får kommet seg ut, være aktiv og lekt med venner.

Aller best er at hun faktisk har fått en ny venn som resultat av dette. En hun møtte på fritiden fordi de begge hadde en beat the street-brikke rundt halsen. Aldri før har jeg hørt hun ha det så gøy, le så høyt og herje så ekstremt. Håper det kan være et vennskap som kan vare leeeenge.

Alt dette takket være «beat the street». Og det er jo det som er formålet med dette arrangementet også. Å få folk ut og få de i aktivitet. Fint nok det, men at det er et stort sosialt mål med dette arrangementet i tillegg, det var jeg ikke helt forberedt på. Så jeg gir tommel opp, jeg. Supert opplegg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.