Bursdagsgave til gubben, del II – Mariusgenser på strikkemaskin 2


IMG_2219Som jeg nevnte i forrige blogginnlegg, har min mann nylig hatt bursdag. Han fikk to gaver fra meg, og den ene gaven blogget jeg om i går – en morgenkåpe jeg har sydd til han. Gave nummer to er denne mariusgenseren.

Før jul strikket jeg en haug med mariuspledd, og de fleste av disse pleddene var det mannen min som bestilte. Han ønsket å gi slike pledd til familien sin til jul, og det var han som plukket garn og valgte farger. I denne prosessen ble det snakk om at han ønsket seg en mariusgenser til seg selv, i akkurat de samme fargene og akkurat det samme garnet.

Dette skrev jeg meg bak øret, og når bursdagen hans nærmet seg, begynte jeg å strikke. Selve strikkingen gikk nesten helt smertefritt. Jeg var effektiv i arbeidet, og da gikk det raskt unna. Men monteringen ble en helt annen sak. Jeg har en sammensyingsmaskin (Hague Linker), og den ville ikke spille på lag med meg. Dagen før bursdagen hans skulle jeg montere genseren, en jobb jeg antok ville ta maks et par timer. Jeg brukte sikkert 5 timer på monteringen, og jeg var SINT, ååå, så sint fordi det ikke fungerte som det skulle. Jeg hadde jo en tidsfrist – genseren måtte bli ferdig til dagen etter! Problemet med maskinen var at nålen ikke hektet tråden slik den skal, og dermer hoppet den over masker ganske ofte. Når den gjør det, rakner det lett, og jeg må bruke masse tid etter monteringen for å sjekke over alt, og finne løkkene og sy og feste dem slik at det ikke skal rakne. Huttetu, så kjedelig. Det hele endte heldigvis bra, og genseren ble ferdig til slutt. Nå har jeg kjøpt 4 nye nåler til sammensyingsmaskinen min, for jeg regner med at det er der problemet ligger. Håper virkelig at det ordner seg…

IMG_2198Jeg hadde egentlig planlagt å blogge om denne genseren i går, men til min store overaskelse fant jeg ikke genseren da jeg skulle ta bilder av den i går formiddag. Til slutt måtte jeg fornøyd konkludere med at gubben måtte ha tatt på seg genseren da han dro på jobb. Han var virkelig fornøyd med genseren, for han hadde aldri hatt den på seg på jobb ellers. *Klappe seg selv på skulderen*.

Genseren er strikket på strikkemaskinen Silver Reed SK280 og designet er laget i DesignaKnit8. Jeg har strikket genseren i garnet Mini Duett fra Sandes Garn på spenning 7.1 (glattstrikk) og 7.2 (mønsterstrikk). Vrangborden er strikket 1 rett/1 vrang med ribbapparat i spenning 3. Vrangborden i halsen strikket jeg for hånd på en 2mm strikkepinne, men det var av latskapsårsaker – jeg gadd ikke gå ned til strikkemaskinen 🙂 Garnet Mini Duett består av 45% merinoull og 55% bomull. Min mann hater å ha ull inntil kroppen, men dette garnet har han godtatt. Genseren ser egentlig ut som om den er strikket i bomull, men den er varm som en ullgensere – noe han konstaterte da han kom hjem fra jobb i går.

I går forsøkte jeg Hague Linker sammensyingsmaskinen min igjen, og vi er bedre venner nå. Jeg lagde en liten videosnutt på youtube som viser hvordan den er i bruk. Ta en titt lengre ned på siden.

IMG_2223Teknikker brukt på denne genseren / What have I done while making this sweater?

As mentioned before, my husbond just had his birthday. This year I have made his gifts myself. The first present he got was a bathrobe, and this sweater was his second gift. The pattern on the sweater is a Norwegian pattern called «Marius». It is a very popular pattern in Norway, and every second person you meet have some Mariuspattern somewhere, I would bet. My brother actually talked about painting Marius pattern on his CAR! As a joke, of course, but still – the thought is facinating! 🙂

The sweater is knitted on my Silver Reed SK280, and the design is made in DesignaKnit8. I have knitted the sweater in a yarn called «Mini Duett» from Sandnes Garn, wich is a yarn in 45% merino wool and 55% cotton. A fantastic yarn with all the good qualities both from the cotton and wool. Higly recomended for those who don’t like wool, like my husbond 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Bursdagsgave til gubben, del II – Mariusgenser på strikkemaskin

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Hei. Oppskriftene på både mariusgenseren og mariuslua finner du på menyen øverst på siden: Strikkemaskin -> Oppskrifter -> Finstrikker -> Herregenser i Mini Duett / Lue med mønster. Bilde av hullkortet jeg har brukt kan jeg sende deg på mail, hvis du er interessert i det?