Bursdagsgave til gubben, del I


IMG_2203IMG_2201You’ll find a translate button on the right side of the web page. There is also a short English version of the text at the bottom of this blog post.

Å kjøpe bursdagsgave til sine nærmeste kan både være det enkleste i verden, og det kan være det vanskeligste i verden. Noen ganger kommer det en riktig god idé, andre ganger må man jobbe seg i hjel for å finne på noe. Min mann har nylig hatt bursdag, og vanligvis er det vanskelig å finne på noe til han – men dette året var et unntak. Jeg visste hva jeg skulle gi, og jeg regnet med at han ville bli fornøyd – han hadde nemlig ytret noen ønsker om nettopp disse tingene for en god stund siden.

I januar, da jeg dro på Stoff og Stil for å kjøpe stoff og mønster til en Elsakjole til mitt tantebarn, brukte jeg laaaang tid i mønsteravdelingen for å finne riktig mønster. Mens jeg pløyde hyllene etter det perfekte motiv, fant jeg et mønster på en morgenkåpe. Plutselig kom jeg til å tenke på at mannen min ønsket seg ny morgenkåpe, og jeg røsket med meg mønsteret i passe størrelse. Sammen med turiks og blått Elsakjole-stoff, var det også en (stor haug) med frottéstoff til en morgenkåpe til min mann i posen, da jeg dro fra butikken.

IMG_2199Dagene kom og gikk, og del for del ble klippet og sydd. Før jeg visste ordet av det var den store dagen her, og jeg og eldstejenta troppet opp på soverommet med stearinlys, frokost, kaffe og bursdagssang. Og en morgenkåpe. Det passet ypperlig at det første plagget min mann skulle kle seg med den morgenen han hadde bursdag, var en ny morgenkåpe som jeg hadde sydd. Gubben var fornøyd, og da ble jeg også fornøyd 🙂

Morgenkåpen er sydd i frotté og mønster fra Stoff og Stil.

To buy a birthday present can be a tricky thing. Sometimes the idea comes easily, other times it is impossible to figure out what to buy. My husband is often a tricky person to find the perfect gift to, but this time was different. I knew what to buy/make, and I was quite shure that he would be pleased – he said for a while ago that he wanted these things!

First off, I present to you his first birthday present – a bathrobe which I’ve made myself. I bought what I needed to make it already this January, and had a couple of month to get it finished. That was plenty of time, and after a birthday song with my daughter, my husband was presented with his first birthday present. The bathrobe fits him perfectly, and he slipped right into it after the birthday song. He was pleased, then so was I 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.