Fargerik kopiglede


Jeg har nevnt det før, og jeg sier det gjerne igjen.. Jeg har skikkelig shoppofobi når det gjelder klesshopping. Jeg unngår det så langt det lar seg gjøre! Men selvsagt handler jeg likevel klær en uhyre sjelden gang jeg også. De gangene jeg først går ut av butikken med handlepose(r) i hendene, er det som regel klær jeg liker skikkelig godt som jeg tar med meg hjem.

Liker man noe godt, da bruker man det også mye. Så er det som de sier: «All good things comes to an end». Også favorittplagg. Det kan være så mangt som blir årsaken til at man pensjonerer en utslitt topp – i dette tilfellet var det nupper. MANGE nupper.

En dag kom jeg plutselig på at jeg ville kopiere toppen, og lage en ny favorittopp uten nupper. For når man har et plagg så har man jo også et mønster. Riktignok ikke med trinn-for-trinn beskrivelse på hvordan man skal sy plagget, men har du sydd én enkel genser, kan du sy tusen andre enkle gensere.

Så jeg satte meg ned med den nuppete favorittoppen, tok frem en sprettekniv, og satte i gang med å åpne opp sømmene. Etter en del pirkearbeid satt jeg der med et forstykke, et bakstykke og to ermer. Jeg strøyk delene flate og fine, for deretter å legge delene over det nye stoffet jeg ville sy genseren i. Jeg klippet ut delene med 1 cm sømrom, og satte i gang med å sy.

Og resultatet ble nesten perfekt. Ermene ble litt strammere enn planlagt, men det var likevel innenfor det jeg konkluderte som «godkjent». Jeg elsker den nye genseren min MINST like mye som jeg elsket den gamle. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk først til de freshe fargene, men da jeg fikk på de hvite kantbåndene forsvant all skepsisen. Jeg digger farger, og dette er jo en fargepaljett verdt å vise frem 🙂

Mønsteret er altså kopiert fra en topp som har levd i noen år, og alt stoff er fra stoff og stil. Jeg brukte Janome 644D overlock og Brother 2340CV coverstitch til sømmen.

Originaltoppen fikk jeg dessverre aldri tatt bilde av – jeg ble litt ivrig med sprettekniven når idéen kom over meg. Neste gang..! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.