Strikket 60-årsgave til min kjære mor


Jeg vil tro alle har en historie å fortelle når det gjelder koronaen som herjet i vår. Noen mistet jobben, andre hadde sinnsykt mye å gjøre. Der noen var ensome hadde andre kanskje alt for mange folk rundt seg. Det er ikke den person som fikk livet sitt snudd på hodet i mars 2020. Norge stengte ned, og det var lite vi kunne gjøre med det.

Selv satt jeg hjemme med tre barn (1., 1. og 3. klasse) og hadde hjemmeskole med dem. Samtidig skulle jeg forsøke å digitalt veilede mine rundt 200 elever på ungdomstrinnet, der minst halvparten av dem skulle ha en avgangskarakter. Travelt? Ja!

Men ikke nok med det. Min mor fylte 60 år tidlig i april. Hun hadde planlagt familiefest, leid lokale, bestilt mat, invitert alle gjestene. Alt var klappet og klar. Så stengte Norge.

Det er viktig å dra frem fordelene med krisesituasjoner, for de finnes de også. Jeg har tidligere snakket litt om det her på bloggen (les), men også i dette tilfellet er det en fordel. Når en bursdag blir utsatt i tre måneder, og undertegnede elsker å strikke og sy? Jo, da får man tid til strikke ennå mer i bursdagspresangen.

Min mor elsker kasjmirsjal, og jeg strikket intet mindre enn 6 stk til henne. 3 små og 3 litt større (noen av sjalene har jeg blogget om tidligere, se her). Alle er strikket på strikkemaskin, flesteparten strikket etter denne oppskriften. Jeg har variert hvilken strikkemaskin jeg har brukt (SK280 og SK830), samt tykkelse på garn og spenning på maskinen. Det er dette som utgjør forskjellen på om sjalene blir store eller små. Noen har fått pyntekanter, andre har ikke det.

I tillegg til sjalene har jeg også strikket et pledd. Her tenkte jeg at jeg skulle kombinere de to stoffkvalitetene jeg vet at mamma liker aller best: Kasjmir og fleece. Jeg strikket pleddet på strikkemaskinen SK830 i kasjmir (det lilla garnet) og kasjmir/silke/merino (det hvite). Det er to rapporter, og disse tråklet jeg fast i fleeceteppet for hånd. Etter at det hang fint fast, sydde jeg litt sånn «quiltete» over hele teppet med symaskinen, slik at strikk og fleece hang godt sammen. Jeg sydde med hvit tråd på maskinen, og fulgte de hvite linjene på mønsterrapporten slik at ikke denne tråden skulle ses så godt fra forsiden av pleddet. Jeg sydde med overtransportør slik at ikke noe forflyttet seg og ble klumpete/krøllete mens jeg sydde. Til slutt overlocket jeg kantene uten å bruke kniv, og avsluttet det hele med å sy på kantbånd. Finishing touches er selvsagt blokking – men jeg fjernet også tråkletråden jeg sydde fast helt fra begynnelsen.

Jeg har fått flere snapper fra min mor der dette plettet er hovedmotivet og ordet «yndlingspledd» er nevnt. Veldig koselig.

60-årsfeiringen er over, men koronasituasjonen er ikke det. Ta vare på hverandre! <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.