Singlet i tynn line og kasjmir


Hvis jeg skulle trekke frem det plagget jeg liker aller best å ha på meg, så tror jeg at det må bli singleten. Om sommeren er singleten luftig og deilig å ha på seg, og om vinteren er det godt å ha noe kroppsnært under en ullgenseren. Da er det så og si alltid singlet jeg velger. Jeg simpelthen elsker singlet, og kunne ikke klart meg uten.

Men jeg har aldri strikket en singlet før, og i år er strikket singlet mer i vinden enn noen gang. Derfor var det tynn line og kasjmir jeg pakket med meg da jeg skulle på sommerferie. Fast bestemt på at jeg skulle strikke meg selv en fin singlet av dette garnet.

Utgangspunktet til oppskriften jeg har brukt her er denne, som er en gratisoppskrift som ligger på Sandnes Garn sine nettsider. Oppskriften er ment til garnet Line som er et ganske tykt garn. Jeg strikket, som nevnt ovenfor, Tynn Line kombinert med en tynn tråd kasjmirull. For å få oppskriften til ¨å stemme måtte jeg først finne ut av hvor mange masker jeg legge opp rundt for at den skulle passe meg. Jeg regnet ut antall masker, og fant da ut at jeg måtte strikke i størrelse XXL, altså den største størrelsen, for at den skulle passe meg. Derfra brukte jeg alle maskeantall, fellinger og økinger som det sto i oppskriften etter størrelse XXL. MEN når oppskriften bruker cm er det stort sett størrelse S jeg går etter, slik at ikke plagget jeg strikker blir alt for langt. Noen ganger må man tilpasse litt for å få det til, men med litt strikkeerfaring går det som regel greit.

Denne singleten satt som et skudd, i hvert fall. Jeg er storfornøyd 🙂

Singleten er altså strikket etter denne oppskriften, i garnet Tynn Line kombinert med en tynn tråd kasjmir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.