Koronaaktivteter – Alt blir bra


Disse koronatider har jammen satt livet i perspektiv. Ta påskeferien som et eksempel. Hvor mange sitter hjemme og er leie seg fordi de ikke får lov til å dra på hytta. Hvor mange savner å gå på ski? Sitte i solveggen og nyte kakao og appelsin. Afterski på favorittstedet?

Det jeg egentlig lurer på er hvor mange som ikke savner det. Det vil si – de som setter seg godt til rette i sofaen hjemme og tenker: «Det var jammen deilig å slappe av litt». De som går på tur i nærområdet og tenker: «Her var det virkelig flott!». De som sitter på verandaen og spiller kortspill med barna. Kanskje de tar seg tid til å tusle rundt i hagen og se på blomstene som spirer, og innser at gresset må slås. Jeg håper de fleste av de som er helt nødt til å bremse opp stresset i hverdagen klarer å sette pris på det.

For ja, det er flott å dra på hytta. Men det innebærer mye stress. Pakke, kjøre langt, og ofte er det masse trafikk begge veier. Handle mat til en tom hytte. Fyre hektisk i flere timer for å få opp en viss temperatur. For deretter å stå på ski, feste, eller hva du enn bedriver tiden med. Man skal hele tiden gjøre noe. Slik det er nå er det plutselig godkjent og akseptert å ikke gjøre noe som helst.

Misforstå meg rett – det hadde vært deilig å være på hytta. Det hadde vært fint å truffet familien igjen. Men herlig land, så deilig det er å være hjemme i påska. En hel uke der ingen forventer noen ting av meg. Det er bare meg selv og ungene som betyr noe! Ufattelig deilig!

Jeg deler i dag mine tanker rundt vår koronastengte påskeferie – og prøver å vise den positive siden med den fæle sykdommen som herjer rundt i verden. La oss fokusere på det positive der vi kan. La oss ringe besteforeldre på FaceTime og ta vare på dem på den måten, så får vi hygge oss alt vi kan med de som er i den nærmeste familien.

Ta med deg barna ut i skogen. La de plukke kongler, greiner og steiner. Ta det med hjem og finn frem malesaker. Sett på en god lydbok, eller kanskje litt musikk og la fantasien løpe fritt!

Alt blir bra!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.