Luftige sommerkjoler (hvordan sy på symerker fra Stoff og Stil)


Dette maiværet har vært over gjennomsnittet deilig. Bare tær i grønt gress, badebasseng og grillmat, og myk barnehud klissete av solkrem og is, . I mai. Tidlig i mai! Helt fantastisk både for liten og stor!

Jeg var forutseende nok til å ha klar et par sommerkjoler til tvillingene, og disse var perfekte å ta ut nå som når været ble så flott. Dette er fra et mønster jeg har kjøpt på Stoff og Stil for noen år siden, men det ser ikke ut til at de har det til salgs lengre. Mønsteret har jeg sydd en gang tidligere, til en yngre utgave av Olivia som elsket å leke ballerina 😉 – klikk her for å lese innlegget. Jeg fikk lyst til å ta frem mønsteret og sy en ny versjon av kjolen, denne gang i et annet stoff.

Når ungene er med på handel på Stoff og stil, er de alltid ekstatiske når de ser alle strykemerkene. Noen ganger sier jeg nei, andre ganger sier jeg «Ja vel, da..», når de spør om de kan få med seg en av merkene hjem. Dette var en av de (få?) gangene jeg var glad for at jeg hadde sagt ja til ungenes mas. Jeg fant frem en enhjørning som jeg sydde på kjolen til Amanda, og en sol som ble festet på kjolen til Amelia. Jentene har allerede gitt kjolene navnene «Enhjørningkjolen og Solkjolen» – og hver gang det er fint vær er det disse kjolene de vil ha på seg 🙂

Men denne sola på Amelias kjole.. Det var ikke spesielt enkelt å feste den. Vanligvis stryker jeg symerkene med strykejern, for deretter å sy dem fast med symaskin etterpå. Men det var bare perler og glitter på dette merket, og symaskinen var det ikke noe vits å ta frem. Jeg hadde kun strykejernet til rådighet. Men når man er litt redd er for å ødelegge kjolen ved å bruke strykejernet for lenge og utsette stoffet for for mye varme, så blir det litt vanskelig å feste et slikt merke. Det jeg gjorde, som faktisk fungerte overraskende bra, var dette: Jeg fant frem et bomullstøy som jeg overhode ikke var redd for, la det over strykemerket/kjolen, og strøyk med strykejernet på middels temperatur leeeeenge. Når jeg kjente at strykemerket var virkelig varmt og «mykt», satt jeg press på merket, slik at den smeltede plasten eller-hva-det-nå-er, virkelig skulle sette seg godt fast i stoffet.

Du vet, barn. De piller og plukker på alt. Et strykemerke må henge GODT fast, ellers forsvinner det før du rekker å telle til 10. Og så langt sitter merket på «Solkjolen» fremdeles godt fast 🙂

Kjolene er sydd etter mønster fra Stoff og Stil. Stoffet har jeg fått fra barnas mormor for flere år siden, og strykemerkene er også fra Stoff og Stil. Jeg har sydd med Janome MC5200.

De flotte hårstrikkene har jeg sydd til jentene tidligere. Link til oppskrift finner du i dette innlegget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.