Sy sammen under armene ved rundstrikk


I dag vil jeg dele et tips om hvordan du kan sy sammen sømmen under armene på en gensere strikket med rundstrikk. I oppskriftene står det alltid at man skal felle av x antall masker for deretter å sy sammen senere. Jeg pleier ikke å felle av, men derimot å sette maskene på store sikkerhetsnåler.

Målet mitt er å sy sammen maskene med maskesting. Man kan maske sammen direkte fra sikkerhetsnålene, men jeg synes det er aller best hvis jeg strikker noen rekker med kontrastgarn først. Her har jeg strikket 4 rk kontrastgarn.

Nå er det mye enklere å maske sammen maskene. Det gjør jeg på denne måten (video på YouTube). Deretter syr jeg sammen de to hullene som oppstår på hver side av maskene, og vips – så er sømmen på plass. Så å si usynlig 🙂

Så kan man spørre seg selv om den heldige mottakeren av denne nydelige tirilgenseren faktisk kommer til å studere sømmen under armene. Det er vel heller tvilsomt. Men perfeksjonisten kan likevel klappe seg på skuldra og si «job well done» 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.