Fangmønster på strikkemaskin med hullkort


Er det en ting jeg ønsker meg her i verden, så er det et fint hobbyrom. En plass der det er godt og varmt, masse lys, godt med hylleplass og gjerne et lite stereoanlegg lett tilgjengelig..

Men huset vårt er lite. Vi har tre barn, men kun to soverom til dem. Tvillingene deler soverom. Det går helt fint – men totalt sett har vi et rom for lite. Da ligger det i kortene at et ekstra soverom blir prioritert FØR hobbyrommet mitt. Hvor skal jeg da sette strikkemaskinene mine?

Jeg har prøvd utallige versjoner. De har bodd på soverommet, i stua, i kjelleren (som er en uinnredet betongkjeller), på kjøkkenet, i vinterhagen, til og med ute i hagen har de fått være i fint vær. Men alltid må de pakkes ned og flyttes på.

Men for noen uker siden fant jeg en ny og fin løsning som fungerte overraskende bra. I høst laget jeg meg en strikkekrok i stua, og her har jeg et bord med litt utstyr. Dette «bordet», som faktisk er en skohylle/benk fra Ikea, var faktisk et perfekt bord til en strikkemaskin!

For en gangs skyld har jeg funnet en litt mer permanent plass for strikkemaskinen. En plass der den ikke står i veien for noen, SAMTIDIG med at den er lett tilgjengelig for meg. Dermed blir den enklere å ta i bruk. Vinn-vinn!

Ivrig som jeg var i mitt flotte strikkehjørne i stua, startet jeg en kjøkkenklutproduksjon. Jeg tok for meg fangmønster og løpemønster i første omgang, og prøvde meg frem med forskjellige hullkort. Det var artig å stikke med hullkort i strikkemaskinen igjen. Det er lenge siden sist.

Jeg har lenge hatt en oversikt over en del ulike hullkort på denne bloggen. Nå har jeg oppdatert siden om fangmønster. Her har jeg skrevet noen tips og triks, og lagt ut litt flere bilder av mønsteret de ulike hullkortene gir. Ta gjerne en titt her.

Klutene har jeg strikket på Silver Reed SK280 i garnet Mandarin Petit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.