Nytt oppbevaringssystem av strikkepinner


Jeg er en systematisk person. Jeg liker orden rundt meg. Når ting har sin faste pass i godt markerte bokser er jeg ordentlig fornøyd. Dette gjelder ikke bare i kjøkkenskapene og i hyllene mine på jobb, det gjelder også i håndarbeidsutstyret mitt. Der er det faktisk desto mer viktig – fordi jeg klarer ikke å være kreativ når det er rotete rundt meg. Da begynner jeg å rydde i stede for å sette i gang med et spennende prosjekt, og det er jo ikke noe gøy!

Å ha orden i strikkepinnene mine er veldig viktig for meg. For det å bruke en halvtime på å rote igjennom hundrevis av strikkepinner hver gang man skal finne noe man trenger, det er helt uaktuelt! Jeg har hatt et veldig godt system i mange år (les om mitt forrige system her), men slike ting varer ikke for evig. Min utstyrsveske har nå blitt både utslitt og ødelagt, og jeg trengte noe nytt.

Jeg brukte ganske mye tid på pinterest for å finne inspirasjon mens jeg var på sommerferie. Når jeg endelig var hjemme igjen hadde jeg rett og slett planen klar. Selve kurven heklet jeg ferdig før jeg dro på ferie. Denne er faktisk heklet dobbelt, og jeg har lagt papp mellom de to delene slik at kurven blir litt stivere. Oppskriften til kurven har jeg funnet i Sandnes Garn sitt hefte 1809 interiør, garnet jeg har brukt er Mandarin Grande, også fra Sandnes Garn. Men det at den er heklet dobbelt er noe jeg har funnet på selv, det står ikke i oppskriften.

Deretter dro jeg på jakt etter tannbørsteetui – for et av tipsene fra pinterest var å bruke disse til å oppbevare strikkepinnene i, og det var jo helt genialt! Jeg fant en 9-pack (!) på Clas Ohlson til 59 kr, og raste hjem for å lage system i strikkepinnene. Noen av strikkepinnene var litt for lange til etuiene jeg hadde kjøpt, så da brukte jeg andre ting jeg hadde tilgjengelig. Blant annet brukte jeg de tre du ser på venstre side på bildet under. De er veldig smarte greiene her, og jeg har planer om  bestille fler til meg selv. Se video for mer spesifikasjon, og kontakt meg hvis du også har lyst til å legge inn en bestilling.

Rundpinnene fikk hver sin lille mappe som jeg kjøpte på ebay for leeeeenge siden. De har jeg sett på mange ganger og tenkt: «Hva i all verden skal jeg bruke de til». Lite visste jeg at de faktisk var helt perfekt til å sortere rundpinner i 🙂

Alt i alt er jeg meget fornøyd. Kanskje liker jeg aller mest den umiddelbare tilgjengeligheten jeg får til strikkepinnene. Tidligere måtte jeg inn i en skuff, frem med en diger mappe, åpne glidelås og bla meg frem til riktig pinnestørrelse. Nå kan jeg bare ta en rask titt i umiddelbar nærhet, og riktig pinne er fremme på et blunk.

Med dette oppfordrer jeg alle strikkeentusiaster til å bruke litt av sommerferien til å rydde opp i strikkepinnene deres! 🙂

Ha en riktig fin sommeruke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.