Har du orden i strikkepinnene dine?


veskeJeg er til stadighet inn og ut av forskjellige håndarbeidsforum, -nettsider og -facebooksider. Jeg svarer gjerne på spørsmål folk lurer på, jeg prøver å være flink til å legge igjen en kommentar for å fortelle hvor fine ting folk lager, og jeg legger rett som det er igjen et bilde eller to av en ting jeg selv har laget. Slike plasser er fine møtesteder for folk som er glad i håndarbeid, og når gubben eller barna ikke synes det er noe spesielt at du har laget ennå en lue, så kommer du garantert til å få litt positiv feedback på en av disse nettstedene.

Jeg bruker å titte innomm disse stedene med jevne mellomrom:

Sykroken
Strikkeverden
Strikkemaskinvenner

En gang kom jeg over et innlegg fra en «frustrert frue» som var så lei av å rote i strikkepinnene sine, og aldri finne det hun lette etter. Hun lurte på hvordan andre holdt orden på strikkepinnene sine. I det øyeblikket hadde jeg ikke tid til å svare hvordan jeg ryddet i mine strikkepinner, men tanken har ligget i hodet mitt siden jeg leste det innlegget. Jeg er nemlig et ordensmenneske. Jeg hater rot, og blir relativt stresset når det er rot rundt meg. Misforstå meg rett, det er langt ifra ryddig hjemme hos meg hele dagen. Men når jeg kan dra frem velorganiserte bokser og esker, merket og sortert, da blir jeg glad. Rot, vel… Hvem blir vel glad av rot?

Det finnes sikkert mange gode løsninger på hvordan man kan holde orden i strikke- og heklepinnene sine. Men her er min løsning – og det fungerer veldig bra!

Jeg kjøpte en gang en håndarbeidsveske fra Ateljé Margaretha. Tanken min var å gi den bort i gave til min mormor, for hun elsker å holde på med hardangersøm. Men jeg fant en veske som var ennå finere, og siden hun fylte 80 år, valgte jeg å gi henne en lukseriøs skinnveske i stede for den enkle håndarbeidsvesken. Da ble denne vesken liggende igjen, ubrukt, hjemme hos meg. En dag tok jeg den frem med en genial idé i hodet: denne må jo være perfekt til å bruke til å oppbevare strikkepinnene mine på.

Og se, hvor ryddig og fint jeg har fått det!!

Lurer du på hvor heklenålene mine er? Ta en titt på dette innlegget, så kan du se hvordan jeg organiserer dem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.