Å sy med elastisk undertråd


IMG_1768For en stund siden kjøpte jeg boka «SikkSakk» av May B. Langhelle. Boken har jeg dessverre ennå ikke har fått tid til å ta i bruk, men jeg blar i boken stadig vekk, og gleder meg til å gjøre gamle ting til noe nytt. Men enn så lenge får det vente, for jeg har nok av prosjekter å henge fingrene i. I mellomtiden kan jeg fortelle om hva jeg har lest  i boka.

«Noen ganger tar man seg selv i å le høyt når man syr. Fordi det er så gøy!», skrev Langhelle  om opplevelsen hun hadde den første gangen hun sydde med elastisk undertråd. «Javel», tenkte jeg da jeg leste det, og himlet sikkert litt med øynene.

IMG_1835Da jeg forsøkte dette selv, ble jeg jammen litt forbløffet. Jeg lo ikke høyt, for jeg er ikke helt den typen. Men jeg ble ivrig, entusiastisk og ganske glad, da jeg så hvor enkelt det var, og hvor fint det ble! Det er mye enklere å sy to rekker med rynketråd i enden av en barnegenserarm, i stede for å sy en løpegang for å tre en strikk igjennom. Og hvis man i tilleg bruker en faldefot ytterst på kanten av stoffet, ja, da er genserarmen ferdig i en fei (eller nattkjolearmen, som passer bedre i mitt tilfelle)! Og resultatet blir veldig bra, i hvertfall finere enn en løpegang med en strikk i! Nei huttetu, aldri løpegang igjen, sier jeg 😉

Jeg har laget en youtubesnutt som viser hvor enkelt det er! Blir du ikke overbevist av meg? Prøv bare selv, så får du se!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.