Elsakjole


IMG_1863Hvert år går vi inn i tenkeboksen når det nærmer seg jul. Hva skal man kjøpe? Skal man kjøpe en nyttig ting eller en unyttig ting? En kul ting eller en pen ting? En praktisk ting eller en upraktisk en? Og hva er egentlig praktisk eller upraktisk? Er det praktisk å kjøpe en ny kaffekopp? Det kan være praktisk, hvis vedkommende trenger kaffekopper. Men det er fryktelig upraktisk hvis mottakeren av gaven har en stappfull hylle med alt for mange kaffekopper, og det man egentlig trenger er å rydde…

Jeg går ofte den kreative veien når jeg kjøper julegaver. Dette året var intet unntak. Den ene niesen min har begynt å vise interesse for redesign, og fikk sin første symaskin til bursdagen sin for noen måneder siden. Til henne kjøpte jeg boka «Sy om med Jenny Skavland», og det synes jeg at var en relativt kreativ løsning. Det vil si, det kan i hvert fall komme noe kreativt ut av gaven 🙂 En annen niese fikk et kort med litt tekst på. «Noe så kjedelig», tenker kanskje du. Men det tenker du bare fordi du ikke vet hva som stod i kortet.

Der stod det nemlig at jeg skulle sy en Elsakjole til henne.

IMG_1865På lørdag satt jeg halve kvelden for å sy kjolen ferdig. I går var jeg en svipptur innom søstera mi for å levere kjolen og gjøre noen finjusteringer. Det var en spent niese som sirklet rundt meg og den medbrakte symaskinen mens jeg holdt på med de siste justeringene.

Og gjett om jenta var fornøyd når jeg var ferdig!? «Jeg elsker denne kjolen» ble sagt flere ganger, både lavt, nesten som en bekreftelse til seg selv, og høyt, slik at alle fikk høre det. Kjolen ble tatt på da jeg var ferdig, og den ble værende på så lenge jeg var der, og sikkert lengre også. «Jeg kommer til å bo i denne kjolen» sa hun, kjempefornøyd og en smule stolt 🙂

Da jeg kom hjem ventet det en snap til meg på snapchat. «Jeg bare ELSKER denne kjolen! Tusen takk!» ble det sagt, nok en gang. Det var mange timer siden hun hadde fått kjolen fra meg, og hun hadde den fremdeles på seg.

IMG_1859Det er utrolig artig at de hjemmesydde gavene blir satt pris på. Det ligger timesvis av arbeid bak denne kjolen, og da er det utrolig stas når ord som «elsker» og «kjole» kommer i samme setning 🙂 Fornøyd tante!

Både mønster og stoff har jeg kjøpt på Stoff og Stil. Det er dette mønsteret jeg har brukt, men modellen er modifisert en del for å få det til å passe den nydelige modellen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.