Strikkepinner på 30 mm tykkelse!


Det er alltid morsomt å prøve noe nytt. Strikking i seg selv er jo ikke noe nytt, men å strikke med strikkepinner med 30 mm tykkelse, altså 3 cm, ble en ny opplevelse.

Det har jo vært en trend lenge, det å strikke med supertykt garn. Jeg har sett folk strikke med kosteskaft, til og med hendene. «Det blir kult, da» har jeg gjerne tenkt, men jeg har ikke prøvd selv. Hvorfor? Garnkjøpestopp er en ting. Også den fakta at når jeg først kjøper garn så er det nesten utelukkende på Sandnes Garn fabrikkutsalg jeg handler, og der har de ikke slike garntyper (ennå, i hvert fall).

Men så dro jeg til Sirdal en helg, og bestemte meg for å dra innom garnutsalget på Oltedal på vei hjem. Der hadde de supertykt garn på salg til en billig (ere) penge, og jammen hadde de strikkepinner størrelse 30 mm også!

Ungene kranglet om hvilken farge jeg skulle kjøpe – derfor ble det to ulike farger, og pleddet ble stripete.

Ganske morsomt, må jeg innrømme, å strikke med disse pinnene. Relativt tungt arbeid, og pleddet veier jo et tonn virker det som. Men det er sinnssykt varmt og deilig! Det skal nok varme min kropp utover hustrige høst- og vinterkvelder, der jeg sitter i godstolen og koser meg med strikketøyet 🙂

 

Til pleddet brukte jeg 10 nøster med garnet Chunky Wool fra House of yarn. Jeg la opp omtrent 30 masker og strikket til jeg ikke hadde mer garn igjen. Ved overgang fra et nøste til et annet så knyttet jeg det bare sammen i endene. Dette blir ikke helt usynlig, men å feste så tykk tråd orket jeg ikke å begynne med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.