Børste støv av symaskina!?


Det er viktig å ha flere strenger å spille på for å unngå å bli lei. For meg er det i hvert fall slik: variasjon er en nødvendighet for min trivsel.

Å tvinge seg til å gjøre noe man egentlig ikke har lyst til er bare ødeleggende. Jeg snakker av erfaring: jeg har nemlig en veldig spesifikk utdannelse bak meg, der jeg iherdig øvde på trompet hver eneste dag for å bli best mulig. Hver dag tvang jeg meg selv til å øve. Ikke bare i hverdagene, men også på julaften, nyttårsaften og hver eneste dag i sommerferien. Jeg hadde ikke alltid lyst til å øve, men jeg følte at jeg måtte. Misforstå meg rett. Jeg trivdes veldig godt i studietiden. Men etter endt eksamen gikk jeg på en såpass stor smell at jeg måtte legge trompeten på hylla. Og der har den fått ligge i fred siden den gang.

Altså – uten variasjon går slike som meg til slutt lei.

Derfor er det så godt å kjenne på at jeg har flere strenger å spille på når det gjelder håndarbeid. Når jeg er lei av å sy, henter jeg frem strikketøyet og strikker iherdig noen måneder. Når jeg får lyst til å dra frem strikkemaskinene kan jeg gjøre det, og strikketøyet får kanskje hvile litt. Og før man vet ordet av det har man jammen lyst til å sy litt igjen.

Nå er det et halvt år siden jeg holdt på å spy bare av å tenke på symaskina. Og plutselig en dag i forrige uke, uten forvarsel, kom lysten tilbake igjen. Plutselig var det kjempegøy å sy! Så fantastisk det er egentlig, at man kan legge noe man er så fryktelig lei av vekk i et halvt års tid, og at interessen senere kan blomstre like sterkt som før, bare det får litt tid på seg!

Moralen her er altså som følger: trenger du pause, ta pause. Presser du deg for langt ender det gjerne med at du ødelegger motivasjonen for resten av livet.

Altså er sydilla tilbake igjen! Hurra! Jeg hadde en del syprosjekter jeg startet på i sommer, som jeg aldri ble ferdig med. Nå er de snart sydd ferdige alle sammen. Her representert av en sommerinspirert t-skjorte til meg selv med mønster fra Heilt Spesiell og stoff fra www.myfabrics.co.uk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.