Grønn uke: Skandinavia syr


Jeg har hatt en overveldende syinspirasjon på instagram de siste ukene. Etter at jeg la til @skandinaviasyr og en haug med andre søminteresserte, så har jeg fått så utrolig mye inspirerende sømidéer!

Nå er det grønn uke på #skandinaviasyr, og det er ikke så mye jeg har hatt å bidra med her. Men andres bidrag setter meg helt ut. Hva de får til med tøyrester, arvede duker og klær fra Fretex.. Det er ikke annet å gjøre enn å bøye seg i støvet.

Da jeg leste et innlegg fra @ingridviklysne (deltaker i fjorårets «Det store symesterskapet) like før jeg la meg en kveld, resulterte det i at jeg lå med oppsperrede øyne og stirret i taket langt etter leggetid. Slik blir jeg når jeg blir inspirert.. 😉

Et langt innlegg avsluttet hun slik:

…DERFOR syr jeg kun i brukte tekstiler jeg finner på loppemarkeder, Finn.no, bruktbutikker eller får av andre. Og jeg oppfordrer alle syere til å gjøre det samme.

DET var en god idé, tenkte jeg, og la en haug med planer. Midt på natta.. Typisk meg 🙂

Det ER grønn uke, og da passer det fint for meg å spre litt miljøbudskap på bloggen min også. For her sitter jeg med barnas truser av restestoff og er godt fornøyd med dem. Jeg har en egen boks der jeg legger de små tøyrestene som er litt for store til å kastes. En gang i blant tar jeg denne boksen frem og syr truser til ungene. Ungene elsker disse trusene, mengden tøy jeg bruker av metervaren øker, pluss at vi slipper å kjøpe truser i butikken. Det må vel være en grønn og god gjerning?

Jeg kan enkelt bli «grønnere» når det gjelder søm, og jeg må nok innrømme at det er fristende å bytte ut Stoff og Stil med Fretex og liknende butikker. Men om jeg er flink nok til omsøm for å få det til, er en helt annen sak..

Mønster på trusene er hentet fra Heilt spesiell – Sy til liten og stor, og stoff og ribb er fra Stoff og stil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.